Silifke Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Tolga Özmen ile Silifke Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Zeynel Özmen, 17 Nisan'da bavullarını yanlarına alıp, okul gezisi için Ankara'ya gitmek üzere evden ayrıldı. Gezinin 3 günlük olduğunu söyleyen kuzenlerden Tolga Özmen, aynı gün ailesini cep telefonundan arayarak, "Telefonumuzun şarjı bitiyor, telefonlarımızı kapatıyoruz. 3 gün sonra döneriz" dedi.

GEZİ YOK 

Ancak, 2 kuzen evlerine geri dönmedi. Sayağzı Mahallesi'nde oturan Tolga Özmen'in babası 50 yaşındaki Ahmet Özmen ve annesi 45 yaşındaki Fatma Özmen, Zeynel Özmen'in kendisiyle aynı ismi taşıyan babası 48 yaşındaki Zeynel Özmen ve annesi 46 yaşındaki Döndü Özmen, çocukları evlerine dönmeyince durumu okul yönetimine sordu. Okuldan düzenlenen bir gezileri olmadığını öğrenen aileler, Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp dilekçesi verdi.

ANKARA'YA GELDİK

Fatma Özmen, oğlunun 'okul gezisine gideceğiz' diyerek evden ayrıldığını belirterek, "Eşim ve Zeynel'in anne-babası ormanda çalışırken, iki çocuk da bizim evde hazırlandılar. Bavullarını alarak yola çıktılar. Oğlum bize telefon açarak 'Biz Ankara'ya geldik' dedi. Telefonlarının şarjının az olduğunu, 3 günlük geziden dönünceye kadar telefonlarının kapalı olacağını söyleyip, merak etmememizi istedi. Bu son konuşmamız oldu ve bir daha kendisinden haber alamadık. Allah'ını seven, oğullarımızı gören nerede olduğunu bilen varsa bize haber versinler. Çocuğumuz için her gün gözyaşı döküyoruz. Acaba kaçırıldılar mı? Ya da birileri tarafından kandırılarak bir yerlere mi götürüldüler. Çocuklarımızın bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

KIRIKKALE'DE KONAKLAMIŞLAR

Çocukları ile herhangi bir sorunlarının olmadığını ifade eden Zeynel ve Döndü Özmen çifti ise, "Kendilerine hep iyi davrandık. Nereye, nasıl, niçin giderler hiçbir anlam veremiyoruz. En son polisin yapmış olduğu araştırmada Kırıkkale'de bir otelde konakladıkları yönünde bir haber aldık. Daha sonra ise kendilerinden haber alamadık. Çocuklarımızı görenlerin nerede olduklarını bilenlerin en yakın güvenlik birimine haber vermesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizin bir an önce çocuklarımızı bulmalarını ve bize kavuşturmalarını istiyoruz. Her gün gözyaşı döküyoruz" diye konuştu.