İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Tuncer Gülşen, Erkut Yargüder ve Erkan Esengin getirildi. Daha önceki duruşmada mahkeme heyetine su şişesi fırlattığı için duruşmalara katılması yasaklanan Nuri Ergin ise duruşmada hazır edilmedi.


Duruşmada Savcı Salim Duran esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı Duran, tutuklu sanık Nuri Ergin’in Kemal Şapçı ve Yüksel Yılmaz’ı öldürmeye azmettirme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.


Sanıklar Erkut Yargüder ve Tuncer Gülşen’in de “Kemal Şapçı ve Yüksel Yılmaz’ı öldürmek" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi de talep edildi. Savcı Duran, Nuri Ergin’in oğlu Nurettin Ergin’in de ‘öldürmeye yardım etmek’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


SAVUNMA İÇİN SÜRE İSTEDİLER


Sanıklar ve avukatları, savcının esas hakkındaki görüşlerini açıklamalarını hazırlamak için süre istedi. Nuri Ergin’in duruşmalardan yasaklanma kararını kaldıran mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


(BB)