Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Celal Gökçe, bu gün ilk kez hakim karşısına çıktı. Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Celal Gökçe, avukatı Deniz Yıldız, Uğur Gökcan'ın polis memuru olan eşi Gürhan Gökcan ve yakınları ile Gökcan'ın devre arkadaşı olan 20 civarında polis müdürü ve eşleri katıldı.

Duruşmaya koyu takım elbise ile gelen sanık Celal Gökçe, ifadesinde müdür Uğur Gökcan'ı öldürmek istemediğini belirterek, "Herşey bir anda oldu. Boğuşurken bir anda silah patladı. Amacım onu öldürmek değildi. Gürcistanlı bir kadın vardı. Beni dolandırdılar. Polise gittim hiç benim sorunumla ilgilenmediler. Zaten karakoldan çok öfkeli çıkmıştım. Benzin istasyonuna geldim. Yakıt alıp gidecektim. Ancak herkes her yerden geldi. Ben müdür beyi gerçekten öldürmek istemedim" dedi.

Uğur Gökcan'ın yakınlarının avukatı Aziz Çetin ile Fatih Ardıç ise "Sanık burada gayet masum görünüyor. Sanki olayın bir kaza gibi yaşandığını anlatmaya çalışıyor. Ancak sanığa ait görüntülerde olay sırasında ne kadar haşin ve ne kadar saldırgan olduğu görülmektedir. Biz bunun basit bir kaza olduğuna inanmıyoruz. Yapacağı gaspı engellemeye çalışan, geçmişi kahramanlıklar ile dolu iki çocuk babası polis müdürünü hiç acımadan bilinçli bir şekilde öldürmüştür" dedi.

Duruşma, bazı delillerin toplanması için 26 Temmuz tarihine ertelendi.

SİLAHI ALMAK İSTERKEN VURULDU

Konyaaltı Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, 22 Şubat'ta benzin satın aldığı Konyaaltı'ndaki bir akaryakıt istasyonunda görevlileri silahla tehdit edip havaya ateş eden Celal Gökçe'yi ikna etmek amacıyla uzun süre çaba sarfetti. Silahını bırakan Uğur Gökcan, saldırganın silahını almak üzere hamle yaptığı sırada çıkan arbedede Celal Gökçe'nin elindeki tabancanın ateş alması sonucu hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir, Celal Gökçe hakkında 'bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kamu görevlisini kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 'nitelikli yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan 15 ila 30 yıl arası hapis, ayrıca 'ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istedi.