Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Melikgazi Ahmetpaşa İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret etti. Vali Bilici, 7'nci sınıf öğrencisi Ayşe Ayyıldız’a makam koltuğunu teslim ederek bir emri olup olmadığını sordu. Geçici Vali Ayşe Ayyıldız da "Benim önceliğim çevreyle ilgili" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Marketlerin birçoğu, plastik poşet vererek çevre kirliliğine yol açmaktadır. Marketlerin bez ya da kağıt torba kullanımı konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum. Ayrıca, çevre dostu olarak bilinen doğalgazlı otobüs sayısının da artırılması yararlı olacaktır. Bir başka dileğim de dükkan ve mağazaların gelişigüzel astıkları, hem görüntü kirliliğine hem de tehlikeye yol açan levhalarla ilgilidir. Özellikle rüzgarlı havalarda gelişigüzel tutturulmuş bu levhaların başımıza düşeceği endişesini taşıyorum. Hayırseverlerin de yaptıkları okullara çok amaçla kullanılabilecek spor salonları da eklemelerini bekliyorum. Son olarak okullara Etüd tesleri konularak dershaneye gidemeyen öğrencilerin buralardan yararlanmalarını istiyorum. Zira, dershaneye giden öğrenciyle gitmeyen arasında haksız rekabet oluyor. Ülkemizin üç tarafı denizlerle kaplı olmasına karşı her yıl yüzlerce insan yüzme bilmediği için boğuluyor. Okullarda zorunlu yüzme dersi verilmesini istiyorum."

Öte yandan, merkez Kocasinan İlçesi Feridun Cıngıllı İlköğretim Okulu bahçesinde öğrenciler, öğretmenler ve veliler, müzik eşliğinde oynayıp, bayramı kutladı.



OE(OE/SS)