Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Kasım'da görülecek dava öncesi, gemide bulunan ve İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu omzundan yaralanan Salih Merdivan'ın ifadesinin alınmasını istedi. Zonguldak'ta diş hekimliği yapan Merdivan, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Merdivan, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Gemide sadece yardım malzemeleri vardı. Sabah namaz kılarken ve gemi hareket halindeyken saldırıya geçtiler. Havadan helikopterle gemiye asker indirmeye çalışıyorlardı. Aynı zamanda geminin içerisine üzerimize doğru ateş ediyorlardı. Botla gelen askerler de gemiye çıkmaya çalışıyordu. Biz bunları gemiye sokmamak için direnmeye başladık. Biz de silah yoktu, sadece elimizdeki sopalarla engel olmaya çalışıyorduk. Yaklaşık 1 saat direndik. Gemiyi ele geçirdikten sonra ölenler ve ağır yaralananlar oldu. Açılan ateş sırasında ben omzumdan yaralandım. Götürüldüğümüz limandaki sorgumuz sırasında zorla kağıtlar imzalattılar. Cezaevinde de manevi olarak bizi aşağıladılar. Cezaevinde 2 gece kaldıktan sonra Türkiye'ye iade edildik."

Salih Merdivan, adliye çıkışında da gazetecilere açıklama yaptı. Merdivan, "İfademde Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlattım. Bu zulümleri yanlarına kalmayacak. Adli süreç başladı. Dünyanın her yerinde bu konuyla ilgili davalar açılıyor. İsrail hak ettiği cezayı bulacaktır" diye konuştu.



GG(EE/BT)