Mersin'de 17 Aralık 2010 tarihinde Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen Kayserili sanatçı Sarp Öztürk’ün, Sarıoğlan İlçesi'ne bağlı Karaözü Beldesi'nde oturan babası 64 yaşındaki İhsan Öztürk ile üvey annesi 46 yaşındaki Fatma Öztürk, aranan Sarp Öztürk'ün bir an önce yakalanmasını istedi. Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ’nde bir süre önce olayla ilgili görülen davada, mahkeme heyetinin, Sarp Öztürk'ü öldürdüğü iddia edilen firari sanık Baydar'a yardım ettiği öne sürülen arkadaşları 38 yaşındaki Şeref Polad’a 17 yıl 9 ay, 33 yaşındaki Halil Önder’e ise, 3 yıl hapis cezası verdiğini belirten baba İhsan Öztürk, firarda olan cinayet şüphelisi Metin Baydar'ın gıyabında yargılamakazıra tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı’nın, Kuzey Irak’a kaçtığı iddia edilen sanık için Mersin Emniyet Müdürlüğünce ‘Özel ekip kurulması yönündeki talebe henüz yanıt verdiğini belirten baba İhsan Öztürk, şunları söyledi:

"Mersin Emniyeti yetkilileri, firardaki sanığın yakalanması için özel ekip talep etmiş. İki bakan değişti ancak bir sonuç elde edememişler. Bunun yanında ocak ayında konuyla ilgili olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na da çağrıldık ve derdimizi anlattık. Aradan 5 ay geçti, oradan da henüz bir sonuç alamadık. İçimiz yanıyor. Artık tek umudumuz hemşerimiz olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Ondan yardım istiyoruz. Bize yardım etsin ve sesimizi duysun. Ben bu yüzyılda firari bir sanığın yakalanmasının zor olduğunu düşünmüyorum. Şu an 2011 kayıtlarında Mersin’de tek firari şüpheli Metin Baydır. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım tek ümidim sizsiniz. Rica ediyorum, artık yakalansın."



CZ(OE/İD)