Kars’ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Koçköy Beldesi'ndeki festival, Arpaçay Kaymakamı Can Aksoy, Koçköy Belde Belediye Başkanı MHP'li Esat Aydın, Koçköy Dernek Başkanı Cengiz Ergül ve protokol mensuplarının katılımıyla Koçköy Şehitliği'nde düzenlendi. Çatışmalarda şehit olan Piyade Çavuş Olcay Koçak, Jandarma Er Kurban Korkmaz, Piyade Er Fikret Laçin’in kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi. Ardından festival alanına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde, Koçköyü Belde Belediye Başkanı Esat Aydın bir konuşma yaptı. Aydın, koç ve koyun kültürünün edebiyat ve folklordaki önemine değinerek bu tür kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Ardından hazırlanan stantlar gezildi. Stantlarda halılar büyük beğeni topladı. Festivalde Atakan Bakar da çadır kurarak dedelerinden kalan yüzyıllık eşyaları sergiledi.

Ardından Kıraç Köyü'nden Sefa Kerim ve Ceylan Aktaş çifti, düğünlerini festival alanında sürdürdü. Gelin alayının koçla yolunun kesilmesi ile Ceylan Aktaş attan indirildi. Gelin koçlardan birini havaya kaldırınca koçun da sahibi oldu. Gelin ve alandakiler, daha sonra topluca halay çekti. Halk ozanları da sahneye çıkarak koç ve koyun üzerine deyişler seslendirdi.