Olay, geçen Haziran ile Ağustos aylarında meydana geldi. Lisede okuyan M.T., aynı okuldan kız arkadaşı E.Ö. ile birlikte kendilerini dolaştıracağını söyleyen, bir arkadaşının babası olan M.A.'nın otomobiline bindi. İddiaya göre M.A., 3 aylık süreç içinde küçük kızla birlikte alkol aldı ve havalimanı yolunda zorla cinsel ilişkiye girdi. Tehditlerini sürdürerek liseli kızlailişki kurmaya devam eden M.A., son olarak 18 Ağustos günü Tortum İlçesi'nde bulunan M.T.'yi yine otomobiline alarak Erzurum'a getirdi. Kent girişindeki polis kontol noktasında durdurulan otomobilde liseli M.T.'yi gören bir polis, M.A.'ya kızın kim olduğunu sordu. M.A.'nın "Kızım" dediği M.T.'nin tedirgin tavırlarından şüphelenen polis, yaptığı araştırmada yalanı ortaya çıkardı. Başından geçenleri polise anlatan genç kızın ifadeleri üzerine M.A. gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı mahkemece de tutuklandı.

AKRABASI OLAN KIZ TANIŞTIRIYOR
'Çocuğun basit cinsel istismarı, mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar ve çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından dün ilk kez 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan emekli M.A., suçlamaları kabul etmedi. Kendisine komplo kurulduğunu ileri süren M.A., mağdurla arasında bir husumet bulunmadığını söyledi. Annesi E.G. ile birlikte duruşmaya gelen M.T.'nin pedagog eşliğinde alınan ifadesi kamera kaydedildi. Lise öğrencisi M.T. akrabası olan ve aynı lisede okuyan E.Ö.'nün aracılığı ile M.A. ile tanıştığını ifade ederek şunları söyledi:
"E.Ö. okul çıkışı M.A.'yı 'Arkadaşımın babası' olarak tanıştırdı ve otomobiline bindirdi. 'Hem sigara alırız hem de bizi alışveriş merkezine bırakır' dedi. M.A. bizi gezdirdi, yemeklere götürdü. Birlikte sigara ve alkol aldık. Birlikte gittiğimizde kızlar biraları içemeyince kalanlarını bana içiriyordu. Bir defasında bana uyuşturucu hap içirmeye çalıştı. Otomobilde bana tecavüz etti. Kızlık zarım elastik çıkınca ilişki kurmaya devam etti. Herseferinde 'Ailene söylerim' diye tehdit etti. Tehdit ettiği için onunla birlikte olmaya mecbur kaldım. Polislere de beni 'Kızım' diye tanıştırdı."
KIZ ADLİYE ÇIKIŞI SALDIRIYA UĞRADI, POLİSE SIĞINDI
Mahkemede bilirkişi olarak dinlenen pedagog Yusuf Akgün, mağdurun akıl sağlığının normal olduğunu, sorulara yaşına uygun yanıtlar verdiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık M.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası Adliye Sarayı'ndan çıkan mağdur kız ile annesine, sanığın yakınları olduğu öğreniler bir grup saldırdı. Ağlayarak Adliye'ye sığınan genç kız polislerden yardım istedi. Saldırganlar kaçarken, annesi E.G. de gözyaşlarına boğuldu. Adliye'de bir süre polisi tarafından sakinleştirilen anne ve kız, daha sonra evlerine gitti.
 
HP(KS/SS)