Gaziantep'in ilk 5 yıldızlı oteli Tuğcan, geleneksel olarak düzenlediği 'Enginar Haftası' ile konuklarını enginar yemeklerinin lezzeti ile buluşturuyor. 28 Mayıs-1 Haziran arasında kebapla anılan Gaziantep'te Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmezi enginarın çorbasından, fırın yemeğine ve tatlısına kadar bir çok çeşidi damak zevkine hitap edecek. Tuğcan Otel Mutfak Şefi Kenan Ok, kaliteli hizmetin yanında sağlıklı yiyeceklere de önem verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Her yıl düzenlediğimiz 'Enginar Haftası' gelenek haline geldi. 'Enginar Haftası' ile Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetini, Türk ve dünya mutfağının geleneksel ve yenilikçi yemeklerini bir araya getiriyoruz. Aynı zamanda sağlığımız için de çok faydaları olan bu özel sebze, damağınızda doyumsuz tatlar bırakıyor. Bu sene de bu lezzeti yaşatmak için 28 Mayıs ile 1 Haziran arasında düzenleyeceğimiz Enginar Haftası ile misafirlerimize lezzet coşkusu yaşatacağız."

Gaziantepliler'in enginarı yeniden keşfedeceğini anlatan Ok, "Yazla birlikte gelen doğa ve sağlık esintisine paralel bir lezzet şöleni yaşanacak. En sağlıklı besinlerin başında gelen enginar, posası zengin, karaciğer dostu olarak bilinip, 20 çeşit yemeği yapılabiliyor" diye konuştu. Kenan Ok, sunacakları enginar yemeklerini şöyle sıraladı:

"Enginarlı gerdan çorba, portakal suyunda bekletilmiş enginarlı maskolin salata, sarımsak marinede enginarlı roka salata, zencefilli enginarlı brokoli salata, közlenmiş enginar kalbi salata, deniz suyunda karidesli enginar, rozmerili enginarlı piliç dolma, arpacık soğanlı enginar yahni, enginarlı yuva kebap, körili enginar büyüsü, sebzeli enginar gözü, zeytinyağlı kabaklı enginar, zeytinyağlı favalı enginar, dondurma ve vişne soslu enginar tatlısı, acı bademli fırında enginar tatlısı, cevizli enginar tatlısı. Arzuya göre çorba, salata, ana yemek ve tatlılardan birer çeşit olmak üzere menü fiyatı 40 TL."