Siirt'te özel güvenlik görevlisi Güven Güneş ile 75'inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Güneş, 2008 yılında evlendi. Esin Güneş, iddiaya göre evliliklerinin ikinci yılında eşinden şiddet görmeye başlaması üzerine, boşanma davası açtı. Öğretmen Esin Güneş, 24 Ağustos 2010 günü eşi Güven Güneş, taksici Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar İlçesi'nde 'Kale' olarak bilinen uçurumun dibinde ölü olarak bulundu. İfadesine başvurulan Güven Güneş pikniğe gittiklerini ve olayın kazayla meydana geldiğini öne sürerek, "Taksici arkadaşım Beşir Üzüm'ün kullandığı araçla bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim, piknik yapalım istedik. Kameriyede otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü" dedi.

AİLE İTİRAZ EDİNCE DOSYA YENİDEN AÇILDI

Olayın dosyası, önce 'kaza' denilerek kapatıldı. Ancak genç öğretmenin ailesi, kızlarının kaza sonucu ölmediğini, damatları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Aile fertleri kendi imkanlarıyla topladıkları delillerle Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, olayın soruşturulmasını istedi. Başvuru üzerine savcılık, dosyayı yeniden açarak soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda savcılık, Esin Güneş'in eşi ile taksici arkadaşı hakkında, 'kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

ÖLÜMÜNDEN ÖNCEKİ FOTOĞRAFLARI

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde Güven Güneş ile Beşir Üzüm'ün tutuksuz yargılandığı davada Esin Güneş'in ölmeden dakikalar önce çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflar üzerinde mahkeme olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILDI.

Öğretmen Esin Güneş'in düşerek öldüğü iddia edilen Aydınlar İlçesi'ndeki 'Kale' olarak adlandırılan bölgede bugün mahkeme tarafından keşif yapıldı.

Mahkeme heyetinden 3 hakim ve 1 savcınında hazır bulunduğu keşifte, tutuksuz yargılanan sanıklar Güven Güneş ve taksici Beşir Üzüm kaleye geldikleri andan itibaren yaşananları detaylı olarak anlattı. Esin öğretmenin, eşi tarafından atıldığını iddia eden ailesinin yanısıra keşif sırasında, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü, Siirt Üniversitesinde bir doçent, bir araştırma görevlisi, adli tıp uzmanı ve emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekibi hazır bulundu.

ANNE IŞIK: KIZIM ÖLDÜRÜLDÜ

Öğretmen Esin Güneş'in annesi Fahriye Işık, keşiften sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, kızının intihar etmediğini ve kocası tarafından itilerek aşağıya düşürüldüğünü iddia etti. Mahkemenin verdiği keşif kararı ile birlikte az da olsa rahat bir nefes aldıklarını belirten anne Fahriye Işık, kızının düştüğü yerde yaptığı konuşmada adalet istedi. Kızının eşi tarafından kasıtlı aşağı itildiğini ileri süren anne Işık, kızının Güven Güneş ile buraya geldiklerinde kavgalı olduklarını, Ramazan ayında piknik yapılacağına inanmadıklarını, adalete ve şu an buradaki savcıya güvendiklerinlerini açıkladı.

'AİHM'E KADAR GİDECEĞİM

Kızının ölümünden sonra ilk kez buraya geldiğini anlatan anne Işık, "Diyorum ki eğer bu keşif de sonuçlanmazsa bu davayı tekrar kapatsalar da, nede yapsalar da burayı gören insan, buraya gelen insan, bu savcı, bu hakim, eğer tekrar bu dosyayı kapatıyorsa eğer, buna kanaat getirmiyorsa, biz bu işin peşini bırakmayacaz. Mezar açılıncaya kadar peşini bırakmayacağız. Bu olayın peşini aile olarak hepimiz arkasındayız ve peşini bırakmayacağız. Avrupa'dan ben insan getirteceğim buraya. Avrupa'dan bilirkişi getirteceğim buraya. Bu dava kapanmayacak, bu savcılar, bu hakimler böyle bilsin. Eğer bu olayın üzerine gitmiyor, eğer bunu tekrar örtbas ediyorlarsa, bu Türkiye'deki iç hukuk tükense de Avrupa'ya kadar ben bunu götüreceğim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu olayı götüreceğim" dedi.