Kepez'deki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde oturanlar 155 Polis İmdat telefonunu arayarak, 15 gündür sokaklarda dolaşan, kimi zaman seralara girip patlıcan, salatalıkları yiyen bir maymunu sebze yemek için girdiği bir seraya kapattıklarını ihbar etti.

Bölgeye gelen polis, seradaki maymunu yakalaması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekiplerinden yandım istedi. Kapı ve pencereleri kapatılan seraya giren ekipler, maymunu ağ ile yakalamak için 2 saat kadar çaba gösterdiyse de başarılı olamadı. Bunun üzerine görevliler, hayvanları uyuşturmakta kullanılan özel bir tabancayla maymuna uyuşturucu iğne atmaya karar verdi. Uyuşturucu iğneyle vurulan maymun bayılmayınca, belli aralıklarla üç kez daha uyuşturucu iğne atıldı. 4 saati bulan çaba sonucu bayılan maymun görevlilerce seradan çıkartılıp, kafes içinde Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

Polis ekipleri de olayla ilgili tutanak düzenledi. Maymunun kime ait olduğu, nereden ve nasıl kaçtığı araştırılıyor.

SERALARDAKİ SALATALIK VE PATLICANLARI YİYOR

Vatandaşlar, maymunun 15 gün kadar önce mahalle aralarında görüldüğünü, Antalya'nın kenar semtinde yer alan ve tarım yapılan bölgedeki seralara giren maymunun, patlıcan ve salatalıkları kopartarak yediğini söyledi. Bir kez bir bakkal dükkanına da giren maymuna muz yedirdiklerini, ancak kendisine yaklaşılmasına izin vermeyen hayvanın hızla kaçtığını anlatan vatandaşlar, "Mahalleli de maymuna alıştı. Ancak seralara zarar vermeye başladı. Son olarak bir seraya girdiğini görünce hemen seranın kapı ve pencerelerini kapatarak, polise haber verdik" dedi.



ÖE(HA/SS)