Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapan okutman Uğur Özen’ın ıkı haftada yaptığı anıt açılışına Belediye Başkan Vekili İsmet Yılmaz, 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve KAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hidayet Metin Erdoğan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 22 metre genişliğinde, 27 metre uzunlukta ve 3 metre yükseklikteki kaidenin bulunduğu anıt açılışı duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Okutman Uğur Özen yaptığı konuşmasında, şöyle dedi:

"Sarıkamış şehitlerini anma ve yad etme adına düzenlemiş olduğumuz bir anıt heykelimizi tamamladık. Bu vesile ile sanatla donan, şahadet şerbeti içen şehitlerimizi yad etmiş oluyoruz. Bu anlamda malzeme olarak kar hem bu yörede bulunan hem de donma etkisini verme adına, Sarıkamış’taki şehitlerimizi yad edebilme adına güzel bir malzemedir. Onlar gönlümüzde yer tutan, gönlümüzde buz tutan şehitlerimiz bizlerin. Allahuekber Dağları'nda şahadet şerbetini içen askerlerimiz bu vesile ile yad etmiş oluyoruz. 'Gönlümüzde buz tutan Sarıkamış şehitleri kardan heykel anıtı' adını verdik. Figür olarak yıldız ve hilalin uzunluğu 27 metre, genişliği 22 metreden ibarettir. 550 metrekare alan içerisine zeminde ay-yıldız ve tam ortasına da Sarıkamış’ta şehit olan askerimizi temsilen figürler kullandık. Yıldızın yüksekliği 3 metre, ortadaki anıtın yüksekliği 7-8 metreyi buluyor. 28 kamyon kar kullanıldı ve bu kar çevreden toplanarak buraya getirildi."

Ardından 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan ve KAÜ Rektör yardımcısı Prof Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Okutman Uğur Özen’i kutladı ve plaketle ödüllendirdi. Törene katılan öğrencilerde bol bol anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



BA(KS/İD)