İstanbul Gaziosmanpaşa`ya bağlı Sultangazi Mahallesi`nde Özer Metal adlı işyerinde hurdacılık yapan Müslüm Özer`in beş çocuğundan biri olan ve Kandıra T Tipi 1 Nolu Cezaevi`nde tutuklu bulunan 21 yaşındaki Hasan Özer, 6 Ekim 2011 tarihinde boğazında bir iple ölü bulunmuştu. Özer`in şüpheli ölümünün ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ancak 1 yılı aşkın sürenin geçmesine rağmen dava açılmamıştı.


"BABA BENİ ÖLDÜRECEKLER"

Cezaevinde yatan bazı tutuklular tarafından öldürüldüğü ileri sürülen 21 yaşındaki Hasan Özer`in ölmeden 15 gün önce babasıyla cezaevinden yaptığı telefon görüşmesinde 'Baba beni öldürecekler. Çok zor durumdayım. Hemen dayımları da al gel. Cumhuriyet başsavcılığına dilekçe yazın" demişti. Hasan Özer'in ailesine "Beni öldürecekler" dediği telefon görüşmesi sırasında çekilen güvenlik kamerası kayıtları 1 yıl sonra ortaya çıktı. Kayıtlarda Özer telefon konuşmasının ardından kaçmaya başlıyor, infaz koruma memuruları da peşinden koşuyor ardından yakalanan Özer infaz koruma memurları tarafından yaka paça götürülüyor.


15 DAKİKALIK KONUŞMA 2 DAKİKADA SONA ERİYOR

Özer'in ölümüne kadar gide olaylar ise iddiaya göre şöyle gelişti: 6 yıl önce babasına ait hurdacı dükkanına giren hırsızı öldüren Hasan Özer, 4 yıl Silivri Cezaevi'nde yattıktan sonra Kandıra'daki Kocaeli 1 No.'lu T Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Özer, bir süre sonra koğuşta sorunlar yaşamaya başladı ve başka bir cezaevine sevk edilmesi için dilekçe verdi. 2 Ekim 2011'de ailesini arayan Özer'in 15 dakika sürmesi gereken konuşması 2 dakika 15 saniyede sona eriyor. "Beni öldürecekler çabuk Cumhuriyet Savcılığı'na gidin" diyen Özer'e annesi Nejla Özer "Müdüre çık müdüre" cevabını veriyor. Hasan Özer ise , "Beni zaten müdür öldürecek" diyor. O anlarda cezaevi koridorlarında yaşananlar da güvenlik kameralarına yansıyor. Görüntülerde Özer, telefonu gardiyanların zoruyla kısa kesip kaçmaya başlıyor.


CEZAEVİ İÇİNDE KOVALAMACA

3 gardiyanın kovaladığı Özer koridor boyunca koşuyor. Gürültüyü duyan diğer gardiyanlarla birlikte Özer'in peşinden koşan gardiyan sayısı bir anda 8'e çıkıyor. Özer gardiyanlar tarafından zor kullanılarak yere yatırılıyor ve elleri arkadan bağlanıyor. Bir odaya sokuluyor. Daha sonra birinin elinde beyaz ameliyat eldiveni olan gardiyanlar tarafından taşınıyor.


DUŞTA ASILI BULUNUYOR

Özer bu konuşmadan 2 gün sonra Bakırköy Adliyesi'nde tutuklu sanık olarak yer aldığı cinayet duruşmasına çıktı. Özer boynunda olan sıyrıkları soran Mahkeme Başkanına , "Beni öldürmek istiyorlar. Cezaevine gitmemek için ayakkabı ile cama vurdum, cam kırılınca boğazımı kestim. Ramazan Gerginyay isimli hasmımı oraya koyuyorlar" dedi. Mahkeme bunu duruşma tutanağına geçirdi. Tutanağın bir örneğini cezaevine göndererek bilgi verilmesini istedi. Özer'in avukatı Ali İhsan Gökdere duruşma tutanağını ve "Müvekkilim Hasan Özer'in can güvenliği tehlikesi olduğundan gerekli önlemlerin alınmasını 'ACİLEN' kaldığı koğuşun değiştirilmesini ve başka bir cezaevine naklinin yapılmasını arz ederim" yazılı dilekçeyi cezaevi yönetimine sundu. Bunun ardından Hasan Özer tek başına bulunduğu geçici bir koğuşa konuldu. 6 Ekim 2011'de yapılan sayımda ise Özer'in cansız bedeni duş başlığına asılı halde bulundu. Hasan Özer'in ölümünün ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 1 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmada ise henüz bir sonuç çıkmadı. Özer Ailesi'nin avukatı Nazan Yaman, 1 yıldır süren soruşturmayı yürüten savcılığın gerekli tedbirleri almadığını ve soruşturmanın tamamlanmadığını belirterek, "Umarım bundan sonra doğru bir sonuca ulaşır ve adil kararlar çıkmasını sağlayabilriz diye düşünüyorum" dedi.