DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ


Davalı vekili Teker ise davanın reddi taleplerini yineledi. Dosyayı, Dinçdağ'ın maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla bilirkişiye gönderen mahkeme, davacının daha önce görev yaptığı maçlarla ilgili de davalı TFF'den ayrıntılı bilgi istedi. Duruşma ertelendi.


TFF: PERFORMANSI YETERSİZ


Trabzon Bölgesi hakemlerinden Halil İbrahim Dinçdağ, kendisine görev vermemekle suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) 2010 yılının Kasım ayında mahkemeye vermişti. Dinçdağ, mesleğini yaptırmayarak kendisini mağdur etmekle suçladığı TFF'nin kendisine, 10 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminat ödemesini talep etti. Dava masraflarını karşılayacak parası bulunmadığını kaydeden Dinçdağ, mahkemeden "adli müzaherete (yardım)" kararı verilmesi talebinde bulundu. Davalı TFF ise mahkemeye sunduğu yanıt dilekçesinde, davacı Dinçdağ'a, cinsel tercihi yüzünden değil, "performans yetersizliğinden" dolayı maç verilmediğini öne sürdü.


"EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN DEĞİL GEREKLİ BELGELERİ ULAŞTIRAMADIĞI İÇİN HAKEMLİK YAPAMADI"


Bu arada eski hakem Turgay Güdü, talimatla Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce alınan ifadesinde, davacının cinsel kimliği yüzünden hakemlik yapamadığı iddiasını reddetti. Güdü, "Bize son getirdiği raporda, kendisinde, 'psikoseksüel bozukluk' olduğu tespiti yer alıyordu. Bu rapordan sonra TFF hukukçuları, en son rapor içeriğine göre, hakemlik yapabileceğine karar verdi. Kendisine bunun üzerine davet yazısı gönderdik. 'Gel katıl' anlamında kendisini çağırdık. Ancak davetimize icazet etmeyip, kurslara ve sınavlara katılmadı. Hakemliğe devam edebilmesi için gerekli belge ve raporları bize ulaştırmadı. Bu sonuç, kendi eylemleri nedeniyle ortaya çıktı" görüşlerini savundu. Dinçdağ adliye çıkışında yaptığı açıklamada ise, dosyanın bilirkişiye gönderildiğini ve davada sona doğru yaklaştıklarını belirtti.