Bülent Özgümüş, kış mevsimiyle birlikte kullanımı artan elektrikli ısıtıcıların, yaydığı elektromanyetik radyasyon ile ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Elektromanyetik radyasyona maruz kalmamak için elektrikli ısıtıcılara 2 metreden fazla yaklaşılmamasını öneren Özgümüş, "Elektrikli ısıtıcılar, ortama yaydığı elektromanyetik radyasyon açısından birçok elektrikli cihazdan daha zararlı. Bu elektromanyetik alan etkisinden kendimizi korumamız gerekiyor" dedi.

Özgümüş, elektromanyetik alan etkisinin kişilerde baş ağrısı, halsizlik, isteksizlik ve yorgunluğa neden olabileceğini ifade etti. Özgümüş, "Vücut direnci düşük olan insanlarda elektromanyetik alanların kanseri tetiklediği konusunda ciddi araştırmalar var. Bunlar göz önüne alınarak elektromanyetik alan yayan bütün cihazları bilinçli kullanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Bülent Özgümüş, bebeklerin ve küçük yaştaki çocukların bulunduğu odalarda da elektrikli ısıtıcı kullanımının önerilmediğini belirtti. Özgümüş, "Bebekler ve küçük yaştaki çocukların vücut dirençleri daha zayıf olduğu için elektromanyetik alandan daha fazla etkilenebilir. Bu tür ısıtıcılar kullanılmasının zorunlu olduğu durumlarda da odanın sık sık havalandırlması gerekir" dedi.



GG(EE/BT)