Olay, dün öğle saatlerinde Ali Şahane Mahallesi'nde meydana geldi. S.D., alışveriş yapıp pazardan evine dönerken, 2 erkek yanına geldi. Şüpheliler, yakındaki apartman dairesini göstererek, ''Evimiz burada. Dedemiz vefat etti. Onun adına mevlit okutuyoruz ve onun parasını yardım için muhtaç kişilere dağıtıyoruz. Sizin çevrenizde yardıma muhtaç kişi var mı?'' diye sordu. S.D. torununun üniversitede okuduğunu söyleyince, şüpheliler, ''Tamam o zaman torununa para verelim" deyip şapkanın içindeki parayı kadına vermek istedi. Şüpheliler, parayı almak istemeyen S.D.'yi ikna etti.

S.D. ile mevlit okuttuklarını öne sürdükleri apartmana giren şüphelilerden biri, ''Ben bu paralara dua okutup, ondan sonra vereyim'' deyip merdivenden üst kata çıktı. Bu sırada diğer şüpheli de "Sizin kolunuzdaki bileziklere de dua okutalım" deyip, kadının kolundaki yaklaşık 5 bin lira değerindeki 2 bileziği alıp arkadaşının arkasından üst kata çıktı. S.D. de üst kata çıkmak isterken şüphelilerden biri asansörden, biri de merdivenlerden inip apartmandan kaçtı. Bileziklerinin çalındığını anlayan S.D. durumu polise bildirdi.

S.D., ''Kendi emeklerimle biriktirip almıştım, şimdi çaldılar. Ama hala ben bu oyuna nasıl geldim, daha anlayamadım. Ne insanlar varmış. Allah kimsenin başına vermesin'' dedi.

Polis, verilen eşkal üzerine dolandırıcıların kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.



SÖ(İA/CK)