Arka Sıradakiler isimli dizinin setine yemek götürdüğü araçla, dizide sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e (27) çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen şoför İdris Fırat tahliye edildi.


İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 6. duruşmada tutuklu sanık İdris Fırat hazır bulundu. Hakim, dosyanın bilirkişi incelemesinden döndüğünü belirtti. Taraf avukatları bilirkişi raporuna karşı bir sonraki duruşmada savunma yapacaklarını ifade etti. Sanık İdris Fırat’ın avukatı Akansel Coşkun, müvekkilinin delilleri karartma ihtimalinin olmadığından dolayı tahliye edilmesini talep etti. Son sözü sorulan Sanık Fırat ise diyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. Mahkeme hakimi, sanığın üzerine atılı suç için ön görülen ceza miktarını, delillerin büyük kısmının toplanmış olmasını ve bu nedenle delilleri karartma ihtimalinin bulunmadığını ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma 16 Ekim’e ertelendi.


6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


Ola İdris Fırat, geçen 1 Mayıs 2012'de meydana gelmişti. Fırat, arka Sıradakiler isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Kağıthane'deki sete kullandığı yemek dağıtım aracı ile gitti. Aracı, Sarmaşık Sokak'ta park eden İdris Fırat, daha sonra yemek vermek için aracı sağ tarafa park etmek istedi. İdris Fırat, aracı çalıştırmasının ardından kontrolü kaybederek yokuş aşağı ilerledi. Bu sırada dizi setinden arkadaşı Ömer Özcan ile kaldırımda sigara içen Selin Erdem, aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. İdris Fırat’ın "Taksirle Ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep ediliyor.


(BB)