Roman müziğinin efsane isimlerinden olan ve Edirne'nin en iyi klarnetçisi olarak kabul edilen, 17 yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 'Deli Selim' lakaplı Selim Kızılcıklılar'ın oğlu Murat ve Selim Kızılcıklılar, Ata Demirer'in 'Eyvah Eyvah 2' isimli filminde kullanılan ve halk tarafından çok sevilen '‘Kara çalı' adlı şarkının söz ve müziğinin babasına ait olduğunu iddia etti.

'OKUMASI YAZMASI YOKTU'

Babası Deli Selim’in okuma ve yazması olmadığı için şarkının isim hakkını almadığını belirten Murat Kızılcıklılar şunları söyledi:

"Bizim para ile işimiz yok. Ben de klarnet sanatçısıyım. Ekmeğimi de klarnetten çıkartıyorum. Ne Ata Demirer, ne de şirket yetkilisi bizi arayıp, sitemimize cevap vermedi. Aramasını, bizi muhatap almasını çok bekledik. Sonra bir baktık, Demirer ikinci filminde de babamın 'Kara çalı' adlı şarkısını kullanıp izin almayınca artık başka çaremiz kalmadı. Bizde hukuk yoluna başvurduk. Bizler çok para düşkünü değiliz, üzüldüğümüz için avukatımız aracılığıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk."

20 YIL ÖNCESİNDEN KAYITLARI VAR

'Deli Selim’in büyük oğlu Selim Kızılcıklılar da, babasının şarkıyı 20 yıl öncesinde söylediğine dair ellerinde belgeler ve görüntüler olduğunu söyledi. Kızılcıklar şöyle konuştu:

"Babamın okuması, yazması yoktu. Şarkılar bir iş yaparken aklına gelirdi. O anda beni çağırır, o söyler ben not ederdim. Adı geçen şarkıları bire bir ben not aldım. Bu şarkılar babamın şarkılarıdır. Üstelik babam bu şarkıları 1990'lı yıllarda TRT'de programlarda okudu, bunların da kayıtları elimizde. 'Romansın' isimli bir albümde, babamın ölümünden sonra bu şarkıyı ben de söyledim. Onların da noter kayıtları elimizde” diye konuştu.

Selim ve Murat Kızılcıklar kardeşlerin avukatı Ali Gider de, filmlerde izinsiz olarak kullanılan şarkılar nedeniyle Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

DELİ SELİM, 1995 YILINDA ÖLDÜ

Roman müziğinin efsane isimlerinden olan ve Edirne'nin en iyi klarnetçisi olarak kabul edilen 'Deli Selim' lakaplı Selim Kızılcıklılar 1945 yılında Edirne’de doğdu. Müzik yaşamı boyunca çaldığı klarnet nedeniyle usta ve efsane olarak anılan Deli Selim, 'Ayılana gazoz bayılana limon' ve 'Mastika' gibi Roman şarkılarıyla tüm Türkiye’de tanındı. Deli Selim, 1995 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu 50 yaşında vefat etti.



EÖ(LK/COŞ)