'Cumhurbaşkanına Sorun' uygulamasının ilki Ocak ayında, ikincisi ise Nisan ayında gerçekleşmişti. Bugün üçüncü uygulamaya isteyen herkes bir mail adresi ve rumuz ile katılabilecek. 5 Ağustos Pazar günü saat 18.00’e kadar soru kabul edilecek olan üçüncü uygulamada, soru kabulünün ardından kriterlere uygun olanlar oylamaya açılacak. 6-17 Ağustos tarihleri arasında ise kullanıcılar oylamaya açılan sorulardan beğendiklerine oy kullanabilecekler. Oylama sürecinin sonunda en çok beğenilen 10 sorunun sahibi Çankaya Köşkü’ne davet edilecek ve bu kişiler sorularını Cumhurbaşkanı Gül'e bizzat yöneltebilecekler.

İlk iki uygulamaya soru gönderen, ancak sorusu ilk sıralarda yer almadığı için Çankaya Köşkü’ne davet edilemeyenler, bu uygulama için de soru gönderebilecekler. Önceki uygulamalarda sorulan ve vatandaşın oylamasına sunulan soru veya benzeri sorular ise bu kez oylamaya açılmayacak.

İLK İKİ UYGULAMAYA YOĞUN İLGİ

İlki, 2012 yılının ilk günü başlayan ve ikincisi de Nisan ayında gerçekleştirilen 'Cumhurbaşkanına Sorun' uygulaması yoğun ilgi gördü. İki uygulamaya gelen 16.725 soru için 2 milyon 380 bin kişi oy kullandı. Önceki iki uygulamanın sonunda Çankaya Köşkü’ne davet edilen soru sahipleri, Cumhurbaşkanı Gül ile sohbet etme ve sorularını yüz yüze iletme imkanı buldular.

 


(MV)