“TOPLUMDAKİ STATÜSÜ İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR"


Ahmet Mahmut Ünlü’nün avukatı, “Müvekkilimin ekonomik çıkarı olmadığı sabittir. Kendisinin itibarı kayboldu. Mağdurlar bu mahkemede yalan beyanda bulunmuşlardır. Diğer sanıklar Ünlü’nün ismini etkin bir şekilde kullandılar. Buradaki suç, işlenemez bir suçtur. Gerçeğe ulaşırken mantıklı suçlamalarda bulunulmamıştır" dedi. Bilmediğimiz hususta savunma yapamayacaklarını ifade eden avukat, “Biz sadece suçsuzluğumuzu ispatlamaya çalışıyoruz. Kendisi 4 yaşından beri din eğitimi almıştır. Müvekkilimin toplumdaki statüsü itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Mağdurelerle ilgili Büyükçekmece İdare Mahkemesi’den karar çıkmış ve müvekkilimle ilişkisi olmadığı anlaşılmıştır. Zorla alıkonuldukları iddia olunuyorsa, bu takdirde hangi sebeple bu madureler burada kalmak için anlaşmışlardır. Bu aşamadan sonra müvekkilimin birbirini doğrulayan savunmaları nedeniyle tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu.


"HERKESİN AHLAKI KENDİNE"


Seyit İbrahim ile ilgili avukatların konuşması üzerine araya giren Ünlü, “İçki içmek insanı seyitlikten çıkarmaz. Amel başkadır, soy başkadır" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, “Herkesin ahlakı kendine" diye yanıt verdi.


Savunmaların ardından Ekinci, tutuklu sanıklara diyecek bir şeyleri olup olmadığını sordu. Söz alan Ahmet Mahmut Ünlü, “Allah ne güzel vekildir. Avukattan daha iyidir. Hassbinallahı veliyevelvekil" dedi. “Tutanağa geçilecek şekilde konuşun" diyen Ekinci’ye “Ne demek istediğimi siz geçen celseden tahmin edersiniz" diye yanıt verdi. Tahliye talebine ilişkin ise "Önce Allah'tan sonra sizden tahliyemi talep ediyorum" dedi. Tutuklu sanık Mahjouba Demirel ise tahliyesini talep etti.


HOCA EFENDİDEN ÖZÜR DİLERİM


Bir diğer tutuklu sanık Barış Sezek, “Konuşmalarımız suç teşkil edecek maddelere girdiğinde ne insan ticareti ne zorlama var. Kimse benden ‘Barış kız var mı?’ diye bahsetmemiş. Fuhuş cezasından 45 gün yatan gidiyor. Bir fuhuş olabilmesi için mutlaka para mevzuları oluyor. Bizim 10 aylık teknik takibimizde böyle bir şey yok. Tahliyemi talep ediyorum. Kimseden korktuğum yok. Yazılı savunmasında Ünlü’den özür dilediğini belirten Sezek, “Yeri gelmişken de herkesin önünde hoca efendiden özür dilerim" dedi.


Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, suçun niteliği ve mevcut delil durumu göz önüne alınarak tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Taleplere ilişkin kararın açıklanması için duruşmaya ara verildi. Mahkeme aradan sonra davaya ilişkin ara kararını açıklayacak.


(BB)