Tatil cenneti Kemer'de kavurucu sıcaktan bunalan turistler, serinlemek için deniz ve havuzlara akın etti. Sıcaklar nedeniyle ilçede bulunanlar doktorların 'Dışarı çıkmayın' önerisine uyarak evlerinde kalırken, tatilciler soluğu deniz ve havuz başlarında aldı. Hava sıcaklığının cuma günü 36, cumartesi günü ise 41 derece ölçüldüğü ilçede, nem oranı yüzde 40, deniz suyu sıcaklığı ise, 25 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının gölgede 37 derece ölçüldüğü Kemer'de, tatilciler yüzme yanında serinlemek için sık sık duşların altına giriyor. Özellikle soğuk iklim bölgelerinden gelen tatilciler, serinlemek için saatlerce sudan çıkmıyor.

ALANYA'DA KAVURUCU SICAKLAR BUNALTTI

Alanya'da hava sıcaklığı nemin etkisiyle 40 derece hissedildi. Sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler, soluğu plajlarda aldı. İlçe merkezindeki dünyaca ünlü Kleopatra, Damlataş, Keykubat plajlarını dolduran turistler, kumsala sereserpe uzanıp güneş ve dalgaların tadını çıkardı. Alman, Rus, İngiliz, Ukraynalı, Norveçli ve Hollandalı tatilciler plajda güneşlenerek bronzlaşmaya çalışıyor. Sıcaktan bunalanlar ise, Akdeniz'in mavi sularında kulaç attı, suyun içinde yattı. Bazı turistler ise yüzmek yerine ilçenin doğal güzelliklerini denizden keşfetmek için tur tekneleriyle açıldı.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 35, deniz suyu sıcaklığı 26 derece belirlenirken, nem oranının yüzde 50 olduğu kaydedildi. Hava sıcaklığının hafta boyunca etkisini sürdüreceğini belirten uzmanlar, tansiyon ve kalp hastaları ile yaşlı, hamile ve çocukların 11.30-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.



SY(HA/İD)