Yaklaşan kış ayları öncesinde aileleri uyaran ve çocukların asla eve kapatılmamasını isteyen Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç, "Dışarıda oyun oynamak, uygun yerlerde temiz hava soluyup, koşturmak, çocukların fiziki ve sosyal gelişiminde büyük önem taşıyor. Çocuğunuzu mevsim koşullarına uygun biçimde giydirip, evin dışına çıkartın" dedi.

TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR UYARISI

Çocuklar için oyununun önemini anlatan ve aileleri bu konuda daha duyarlı olmaya çağıran Doç. Dr. Ayperi Sığırtmaç, şunları kaydetti:

"Çocuklar her şeyi oyunla öğrenir. Oyun sayesinde, herşeyi yaparak ve yaşayarak deneme fırsatı bulur. Çocuklar oyunla öğrendikleri bilgileri de unutmazlar. Çocuklar için oyunlar, çok önemli deneyimlerdir. Bir çocuğun sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, dışarıda oyuna mutlaka yer vermemiz gerekiyor. Önümüz kış, havalar soğuyacak. 'Kar yağıyor üşür, yağmur yağıyor ıslanır' demeyin. Bir çocuk sıcak ya da soğuk, her gün dışarıya çıkmalı. Yağmur yağsa, kar yağsa da, uygun çizmesini giyip, şemsiyesini alıp çoçuk çıksın dışarıda, dolaşıp oynasın. Hatta bırakın biraz yağmurda kısa süreli ıslansın. Kısa süreli yağmurda ıslanmaktan hasta olmaz. Gelsin eve, üstünü değiştirin. Çocuk yağmurla ilgili deneyimi de yaşasın. Çocuklar, şehir trafiğinden uzak, daha çok yeşil alanlarda ve parklarda oynasın. Evin içinde saatlerce, televizyonun veya bilgisayarın karşısında zaman geçirmesinler."