Meram ve Karatay ilçelerinde oturan, aralarında 72 yaşındaki emekli müftü Müftü Süleyman Özer'inde bulunduğu yaşları 70 ile 80 arasındaki 20'ye yakın kişinin, yaklaşık 3 ay önce evlerine gelen bir kişi, 'Yaptığınız alışveriş karşılığı marketten buzdolabı kazandınız. Katma değer vergisini öderseniz, hediye sizin olacak' deyip onlardan para aldı. Ödedikleri para karşılığında buzdolapları gelmeyince dolandırıldıklarını anlayanlar, polise başvurdu.

Mağdurların başvurusu üzerine çalıma başlatan polis, marketlerden alışveriş yapan yaşlıları evlerine kadar takip edip, daha sonra hediye kazandıklarını söyleyerek paralarını alan şüphelinin, hırsızlıktan 25 sabıka kaydı bulunan Durmuş S. olduğunu saptadı. Durmuş S., Zafer Meydanı'nda gezdiği sırada gözaltına alındı. Mağdurlar tarafından da teşhis edilen Durmuş S.'nin, 6 bin 500 liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Sorgulamasının ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolüne geçirilen Durmuş S., kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Sanki adam öldürdük" dedi. Durmuş S., sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.