Olay Ordu'nun Fatsa İlçesi Yukarıardıç Köyü'nde meydana geldi. 5 gün önce jandarmayı telefonla arayan bir kişi "Bizi öldürecekler" dedi. Adını bile söyleyemeden telefonu kapatan bu kişinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri araştırma başlattı. Adını ve yerini bildiremeden telefonun kapanması üzerine sinyalleri takibe alan jandarma, yakılıp gömülen 60 yaşındaki Halit Derya'nın cesedine dün akşam ulaştı.

Cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Halit Derya'ya ait telefonla son bir hafta içinde yapılan görüşme kayıtlarını da incelemeye alındı. Görüşmelerin yoğunlaştığı Halil İbrahim V. adlı aynı köyde yaşayan kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Suçmaları kabul etmeyen şüpheli, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

1 KAYIP DAHA ARANIYOR

Öte yandan olayda bir kişinin daha kayıp olduğu belirtildi. 42 yaşındaki Kadir Morgün'ün de olay anında Halit Derya'nın yanında olduğu ve öldürülüp gömülmüş olabileceği ihtimali üzerine jandarma bölgedeki arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Köylülerin ifadesine göre bu kişilerin bölgede define aradığı ileri sürüldü.

Tutuklanan Halil İbrahim V.'nin babası Halil V., oğlunun böyle bir şey yaptığına inanmadığını, yapması halinde de tek başına böyle bir şey yapabileceğini sanmadığını belirterek, bu işte başkalarının da olabileceğini ileri sürdü.

Konuyla ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiği belirtildi.



FA(İS/AAA)