Başkan Kazım Barışık, Türkiye'de özellikle dini bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun büyük oranda arttığını ve aşırı kazalar yüzünden yolların adeta kan gölüne dönüştüğüne dikkat çekti. Barışık, "Bayramlar, hüzünleri, acıları, matemleri değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemleri değil, sevinçleri yaşamalıyız. Lütfen, kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın. Canınız, canlarımız yanmasın" dedi.

Barışık, istatistiklerin dini bayram tatillerinin uzadığı dönemlerde trafik kazalarından artış ortaya koyduğunu vurguladı. Kazım Barışık, "Bayram tatilinin 9 gün olduğu 2006'de 125 kişi, 2008'de 147 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirmiş. 5 günlük tatilin olduğu 2007'de 63 kişi, 2009'da 81 kişinin hayatını kaybettiği görülüyor. Geçen yılki Kurban Bayramı'nda ise ülkemiz genelinde yaşanan 1491 trafik kazasında da 61 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 3 bin 173 insanımız da yaralanmıştır. Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması da kazaların artmasında önemli etken" diye konuştu.

Barışık, ayrıca sürücülerin yola çıkmadan araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan ve aşırı sürat yapmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerini tavsiye etti.