Emlak komisyonculuğu yapan M.Ö.'yü cep telefonuyla arayan kimliği belirsiz bir kişi, "Ben Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden arıyorum. Senin kimlik bilgilerin ve banka hesabın PKK terör örgütü tarafından ele geçirilmiş. Hesabından örgüte para aktarıldığını tespit ettik. Şimdi onların peşindeyiz" diye korkuttu. M.Ö.'nün telefondaki konuşmalarından paniğe kapıldığını anlayan dolandırıcı, "Şimdi o hesabı takip edebilmemiz için sana bir hesap numarası vereceğim. Sen oraya para yatıracaksın. Adamlar yakalandıktan sonra yatırdığın parayı geri alacaksın. Hatta, terör örgütüne darbe vurulmasını sağladığın için de ayrıca ödüllendirileceksin" dedi.

Dolandırılacağının farkında olmayan M.Ö., telefonla aldığı talimatları yerine getirip, Adana'da bir bankanın şubesine 30 bin lira yatırdı. Parayı havale ettikten sonra dolandırıldığını anlayan M.Ö., Muğla Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp, durumu anlattı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yönlendirmesiyle olaydan haberdar olan Adana polisi, M.Ö.'nün yatırdığı parayı çeken Abdülkerim Görmez'i 30 bin lirayla birlikte yakaladı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Gözaltına alınan Abdülkerim Görmez, sorgusunda dolandırıcılıkla ilgisinin bulunmadığını savundu. Talimatları Volkan Hurlu'dan aldığını söyleyen Görmez, "Senin hesabına para gelecek, onu çek bana getir" dediğini ifade etti. Abdülkerim Görmez'in iddiası üzerine, Volkan Hurlu da yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde dolandırıcılık iddiasını kabul etmeyen Volkan Hurlu, "Ben kimseyi dolandırmadım. Abdülkerim Görmez bana iftira atıyor" diyerek kendisini savundu. Şüphelilerden Volkan Hurlu, ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, bir hafta sonra ara kararla tahliye edildi.

Tutuksuz 2 sanık hakkında 'dolandırıcılık' suçundan Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 5'er yıla kadar hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.