Bursa Şevket Yılmaz Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde 24 gün önce dünyaya gelen Uğur Çınar Doğan, doğumundan iki hafta sonra rahatsızlanınca, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerden sonra sarılık teşhisi konan çocuk, Yeni Doğan Ünitesi'nde tedavi görmeye başladı. Daha önce 2 çocuğunu da sarılık teşhisine bağlı karaciğer büyümesinden kaybettiğini anlatan 2 çocuk babası Mehmet Doğan, 'Uğur Çınar' adını verdikleri çocuklarının yaşaması için destek beklediğini söyledi. Yaşadıklarını, 14 yaşındaki kızı Meryem'e sarılarak anlatan

Mehmet Doğan, "Tekstil firmasında işçi olarak çalışıyordum. Çıkartıldım. Bebeğimize, sarılığa bağlı karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Şu anda çocuğumu yaşatmanın endişesi içersindeyiz. Sağlık Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı'ndan bana yardımcı olmalarını istiyorum. Aynı hastalıktan üçüncü yavrumu kaybetmek istemiyorum. Çocuğumun tedavisinin daha iyi bir hastanede gerekirse organ nakli yapılarak sürdürülmesini istiyorum" dedi.

Uğur Çınar Doğan'ın kuzeni 19 yaşındaki Ayşe Doğan ise, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Uğur Çınar'ın Sesini Duyun' sayfası açtığını söyledi. Bu sese, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanı'nın ses vermesini isteyen Ayşe Doğan, "Tek istediğimiz manevi destek istiyoruz. Lütfen bebekler ölmesin" diye konuştu.



ST,SÇ(FK/İD)