Olay, saat 14.00 sıralarında Eski Londra Asfaltı Doğu Roma Sokak üzerindeki Eski Londra Asfaltı Esnafını Koruma ve Yaşatma Derneği’nde meydana geldi. Başına montunun kapüşonunu geçiren kimliği belirlenemeyen bir kişi, dernek binasına girip ‘Selamün Aleyküm’ dedikten sonra tabancayla rasgele 5 el ateş etti. Derneğin işletmecisi Fikret Çalışkan ile içeride bulunan müşteriler Hikmet Akıncı ve Sezgin Bakırcı, bacaklarına isabet eden kurşunla yaralandı. Saldırgan ise koşarak olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralıları ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Olay sırasında derneğin işletmecisi olan oğlunun yanında olan Ziya Çalışkan, "Kapıdan içeri girdi, selam verdi ve silahını çekip ateş etti. Kapüşonu kapatmış yüzünü göremedik. Arkasından koştuk ama yakalayamadık" dedi.

Polis ekipleri, üzerinde açık mavi kot ve mavi kapüşonlu mont olan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.