Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önüne binlerce kişi, şiddetli yağmura rağmen adliye önünde toplandı. Başlarına “Hepimiz Cübbeliyiz" yazılı bantlar takıp, “Hocamız Tertemiz” yazılı pankartlar açan kalabalık, haremlik-selamlık şekilde adliye önünde beklemeye başladı. Kalabalık grup için polis, yoğun güvenlik önlemi aldı. Kadınların çarşaflı erkeklerin çoğunluğunun ise cübbeli ve sarılıklı olduğu grup içinde çok sayıda çocuk olması da dikkat çekti.

DÜZENİ KENDİLERİ SAĞLADI

Kalabalığın düzenini kendi aralarında seçtikleri görevlileri sağladı. Yakalarına “Görevli” yazılı kart takan bu kişiler, kalabalığın taşkınlık yapmasını ve belirlenen kurallar dışına çıkmasını önledi. Adliye içine giriş çıkışlara izin verilmezken, kadınların bulunduğu bölüme de erkeklerin girmesi engellendi.

Öte yandan duruşmaya ara verildiği sırada, Cübbeli Ahmet Hoca’nın basın danışmanı olduğunu söyleyen Özay Oral, basın mensuplarının yanına gelerek, “Hocamız kalabalığa teşekkür ediyor. Eğer kimse gelmeseydi Medine’ye gidip orada yaşacaktı. Ancak bu kararından vazgeçti” dedi.

Ahmet Mahmut Ünlü, ‘Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak’ suçlamalarıyla yargılanıyor. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu davada Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 13 sanık yargılanıyor.

ÖA (FOTOĞRAF)