Edirne Belediyesi Gelir Şube Müdürlüğü’nde memur Duygu Arpacı Avcıoğlu, eline geçen kağıt parçalarına son 5 yılda not ettiği yaşam tarzını ve hayallerini 6 ayda kitap haline getirdi. Evli ve 6 yaşındaki bir kızı olan Avcıoğlu, ‘aykırı’ olarak tanımladığı yaşam tarzını istediği gibi yaşamak için çalıştığını söyledi. Kitabını 'Hayallerimdeki ben ve olmasını istediğim ben' olarak tanımlayan Avcıoğlu, şöyle dedi:

"Yaklaşık 5 yıldır yazıyordum elime geçen kağıt parçalarına. Fakat sosyal paylaşım sitelerindeki çevremin desteğiyle 6-7 aydır bu kitabı çıkarma niyetine girdim ve bir amaç uğruna topladım yazılarımı. Kitap, sahip olduğum bir çok kimliğimle beni anlatıyor. İnsan salt görüntüden ibaret olamıyor çoğu zaman. Kitaptaki ben bir karakterden ibaret belki ama bir çok kimliğe bürünebilerek hayatı yaşayan biri. Gerçek ben, doğal yaşam formunu benimseyen ben, hayallerimdeki ben ve olmasını istediğim ben. Bunun dışında, gündeme paralel bir şekilde hayatı tiye almayı, kimseyi rencide etmeden yazarak hicvetmeyi seviyorum."

"GOOGLE’DE ADIM KİTAPLA ÇIKSIN İSTİYORUM"

Kitabı çıkarmaya karar verdiği günden bu yana yaşadığı heyecanlı bekleyişin kendisini motive ettiğini ifade eden Avcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kitabı çıkarmaya karar verdiğim ilk günden bu ana kadar olan zaman zarfındaki heyecanlı bekleyişim beni inanılmaz motive etti. Kitapta da bahsettiğim gibi heyecan benim hayata dört elle tutunmamı sağlıyor ve sırf bu yüzden sadece bu kitapla kalmayacak devamını da getireceğim Bir de şunu inkar edemeyeceğim. Google’da adımı soyadımı arattığımda Facebook profilimle değil de bir kitapla görünmek beni onore edecekti."

"KİTAP BİRAZ MÜSTEHCEN"

Kitapta müstehcen kelimelerin de yer aldığını söyleyen Duygu Arpacı Avcıoğlu, şöyle konuştu:

"Kendimi bildim bileli biraz narsistik olacak ama, hep kendimle öpüşebilmek nasıl bir duygu olabilir acaba diye düşünürdüm ve daha çocukluğumda 'Resim haline gelmiş öpüşen iki ben nasıl bir şey olurdu acaba?' diye merak ederdim. Fakat ben bunu kapak yapana kadar fazlasıyla ve çoğu yerde kullanıldı bu kompozisyon. Yine de bir yerlerde, bir şekilde bu şekildeki figürize edilmiş ‘iki adet beni’ kullanmak hayallerim de vardı. Aslında düşüncede yeterince erken ama kullanıma geçirmekte biraz geç kalsam da içimde kalmayacaktı. Kitap adı için de şunu diyebilirim, kitapla ilgili her şey hazırdı fakat henüz adı yoktu ve bir gün bütün gece düşündüm. Kitap biraz müstehcen, aykırı ve çıplak gerçekliğiyle gözler önüne serilen yazılar içerdiği için isim bana çok ideal geldi, içime çok sindi."

Avcıoğlu, deneme türündeki kitabın tüm kitapçılardaki raflarda yerini aldığını ve satışların tahmininde çok daha iyi olduğunu ekledi.

KİTAP ÖNSÖZÜ

Avcıoğlu, kitabın önsözünde şöyle dedi:

"Ben, beni anlatmayı hiç sevmem aslında. İsimsiz bir şiir yazar, bir buket çiçekle yollarım ona, beni var eden beni, anlayabilecek mi gerçekten görmek isterim. Beni anlatan ya da benim için çok önemli olan cümlelerin altını çizdiğim bir kitap veririm ona, bendeki gerçeği çözebilecek mi gerçekten bilmek isterim. Beni cezbeden bir parfümü hediye ederim ona, kokular hayatımda ne denli etkili bir tatmin unsuru anlasın isterim. Kalemi bir kadeh, yazıyı şarap gibi görür yüreğim. Ben tekil kalmaktan fazlasıyla ürkerim, çoğul olabilmek adına hep bir kadeh şarap ikram ederim. Öyleyse buyurun birlikte içelim desem ne dersiniz? Merak ederim."



EÖ(LK/İD)