Çünkü giysinin herhangi bir şekilde elektrikle beslenmesi gerekiyor. Bunun için de ilave cihazlar genelde mıknatıs, çıtçıt veya cırt cırt ile kumaşa iliştirilmekte.

Bilim insanları şık çözümler üzerinde çalışıyorlar, örneğin ileride giysilerin üzerine “basılabilecek” ultra incelikte güneş hücreleri gibi. Massachusetts Üniversitesi’nden Trisha Andrews, tamamen farklı bir çözüm getirdi. Araştırmacının geliştirdiği kumaşın taşınabilir elektroniği, enerjisini beden sıcaklığından alıyor. Beden sıcaklığı ve serin çevre arasındaki farkla bile termoelektrik malzemeler enerji üretebiliyor. Elektrik yükü sıcak bölgeden soğuk bölgeye naklediliyor ve çok az da olsa kullanılabilir elektrik enerjisi akıyor. 

Ancak bu yöntemin pratikte kullanılabilmesi için pahalı olmayan, etkili çalışabilecek ve sağlığa zarar vermeyecek malzemeler bulunmuyordu. Araştırmacılar şimdi yeterli termoelektrik özelliklere sahip hesaplı ve biyouyumlu bir dokuma ürettiler. Söz konusu malzeme üzerinde PEDOT-CI isimli, iletken bir polimerin yerleştirildiği pamuklu bir kumaştan oluşuyor. Bant şekli verildiğinde bu malzeme örneğin bilek, ayak veya üst kol gibi bedenin daha sıcak olduğu bölgelerde taşınabilecek. Testlerde elde taşınan bu bandın 20 milivoltun üzerinde bir sıcaklık akımı oluşturduğu görüldü. Üstelik bu malzeme yıkanmaya ve sürtünmeye karşı da dayanıklı. Uzmanlar bu yüzden yeni malzemenin akıllı giysilerde veya kol saati ve kondisyon bilekliklerinde kullanılabileceğini düşünüyorlar.