Volkswagen sözcüsü yaptığı açıklamada Volkswagen'in Audi, Skoda, Seat gibi markalarının da dizel emisyonlarındaki sorundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Şirket bunun maliyetinin 2 milyar euro civarında olabileceğini belirtti. Sözcü emisyon standartlarını karşıladığının belgelendiği küçük motor hacimli araçlarda da sorunun yaşandığını ve bazı benzinli modellerin de bundan etkilenmiş olabileceğini belirtti.

Frankfurt borsasında seans öncesi işlemlerde şirket hisseleri yüzde 5,6 oranında düştü. Volkswagen hisseleri Eylül ayından bu yana üçte bir oranında değer yitirdi.

Yönetim usulsüzlüklerin kasıtlı olmadığını söylerken, hangi modellerin sorundan etkilendiğini açıklamadı. Otomobil devi "araçların güvenliğinin hiçbir şekilde etkilenmediğini" ekledi.

CEO Matthias Mueller ise yaptığı açıklamada "Hiç bir şey ve hiç kimse için durmayacağız. Bu acılı bir süreç. Bizim için önemli tek şey gerçektir" diye konuştu.

Volkswagen skandalı Eylül ayında ABD'deki denetçilerin dizel araçlara egzoz emisyon oranlarını düşük gösteren bir yazılım eklendiğini ortaya çıkarmalarının ardından patlak vermişti. (BBC)