Türkiye, Nürnberg Avcılık Atıcılık ve Silah Fuarı'nda (İWA 2016)  günümüze kadar en yüksek katılım oranıyla temsil edildi. 120 ülkeden bin 450 firmanın iştirak ettiği ve 40 bin uzman ziyaretçinin geldiği fuarı Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann açtı. 


İHRACAT HER YIL ARTIYOR


Fuarda yer alan Hatsan Silah Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurul üyesi BahtiyarTaşyağan, birlik olarak gecen yıl 2 milyar doları aşkın ihracat yaptıklarını belirterek, 2023 yılını hedeflediklerini ve geçen üç yıl içinde büyük gelişme kaydettiklerini vurguladı.


TSK İÇİN ÜRETİYORLAR


13 yıldır fuara katılan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), Pazarlama ve İhracat Dairesi Başkanı Hasan Şahan da,10 fabrika ve 6 bin personelle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.


FUARDA SİVİLLERE YÖNELİK ÜRÜNLER SERGİLENDİ


MKE Avrupa temsilcisi Avni Boz ise, fuarda sivillere yönelik yeni üretimlerini sergilediklerin ve büyük ilgi gördüklerini anlatarak, “Fuarda Doğu Anadolu'da yetişen ceviz ağacından yapılan dipçik taslakları büyük ilgi gören ürünlerimiz arasında yer alıyor. Dipçikler ceviz ağacının köküne yakın yerlerinden imal ediliyor ve yıllar boyu dayanaklığını koruyor” dedi.