Almanya'nın Hannover kentinde her yıl Mart ayında düzenli olarak organize edilen fuara bu yıl 70 ülkeden 3 bin 300 firma katıldı. 

Dünyanın en büyük ihtisas fuarı olan CeBIT'te  Türkiye'den ise 35 firma yer aldı. Dev firmaların en son teknolojik yeniliklerini sergilediği fuarın partnerliğini İsviçre üstlendi. 

100 ülkeden 250 bin ziyaretçi bekleniyor

Bilişim ve teknoloji alanında dünyanın en büyük firmalarının yer aldığı fuarı 100 ülkeden 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın ilk günü olmasına rağmen fuara ilginin yoğun olduğu ve tüm stantların dolu olduğu gözlendi. Firmalar kurdukları stantlarda en son ürünlerini ziyaretçiler açtı.

Türk firmaları katılım oranında yüzde 200 artış oldu

Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz, fuara katılan Türk firmalarını yalnız bırakmadı. CeBIT'in ilk gününde fuar alanına gelen Deniz, tek tek tüm Türk firmalarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi alıp sohbet etti. CeBIT fuarına Türkiye'den rekor katılım olduğunu dile getiren Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz, “Firmalarımızın katılım oranına baktığımızda yüzde 200 artış gösterdiklerini görmekteyiz. Firmalarımızın profil zenginliğinin yanında önemli ticaret heyetlerinde katıldığını görmekteyiz. Üniversiteden, ticaret odalarından ve işadamları derneklerinden olusun büyük çaplı bir katılım ve ilgi var” dedi.

Fuara katılan yazılım firması İAS adına bir açıklama yapan Özgür Yavuz ise CeBIT'in çok önemli bir fuar olduğunu, fuara dört yıldır katıldıklarını ve bundan sonrada katılmaya devam edeceklerini belirtti. Yavuz, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında vizenin kalkmasının ise Türk firmalarının yolunu açacağını, vize işleriyle uğraşmanın kendilerine çok zaman kaybettirdiğini dile getirdi. Bilkent Üniversitesi Cyberpark'tan Aziz Onur Pekgöz'de fuarın tanıtım acısından çok önemli olduğunu, şimdiden çok sayıda bağlantılara imza attıklarını anlattı.