Almanya’da kıyasıya rekabetin sürdüğü telekomünikasyon sektöründe daha ucuz tarifeye geçmek için şirket değiştiren müşterilerin bu girişimleri bazen bir hayli can sıkıcı sonuçlara neden olabiliyor.


Müşteriler, bir şirketten başka şirkete telefon numaralarını taşımada uzun bekleme sürelerinden dert yanarken, bu nedenle mağdur olan 20 binden fazla kişi çareyi Federal Ağ Ajansı’na başvurmakta buldu.

Federal Ağ Ajansı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mayıs 2012 ile Ağustos 2013 tarihleri arasında kendilerine gelen binlerce şikayet neticesinde 1&1, Vodafone ve O2’ya uzun bekleme süreleri nedeniyle para cezası kestiğini duyurdu.

Ajans, müşterinin telefon şirketini değiştirmesinde bekleme süresinin en fazla bir gün sürmesi gerketiğine dikkat çekti ve bu süreyi aşan şirketlere gelen şikayetler dikkate alınarak ceza verildiğini kaydetti.

Kurumun patronu Jochen Homann, tarife değşiklikleri esnasında müşterilerin büyük oranda mağdur oluduğunu ve bu nedenle de zarara uğradığını söyledi.

Deutsche Telekom şirketine de benzer yönde bir uyarı geldiği ve yakın zamanda bu şirkete para cezası kesilebileceği öne sürüldü.

Almanya’da yıllık 3 milyon kişinin telekomünikasyon şirketi değiştirdiği belirtildi.