Geçtiğimiz aylarda Twitter yönetimi tarafından kapatılan @TheRedHack hesabı, daha sonra açılmasına karşın önceki gün yeniden kapatılmıştı. RedHack bu uygulamaya ilişkin Meral taşçılar ismiyle açıklamalarda bulundu. Devrimci hack grubu, ilk kapatmanın Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış tarafından yapılan bir şikâyet nedeniyle olduğunu belirtti. RedHack, önceki gün yaşanan kapatma uygulamasının ise Muammer Güler’in mail hesabının hacklenmesinin ardından tüm maillerin ortaya çıkarılmasının gerekçe gösterildiğini aktardı.

Siber saldırı grubu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bizleri susturacağını zannedenler yanılıyorlar. Çünkü biz halkın çıkarları için hayatlarını feda edenlerin kuşağından geliyoruz. Külümüzden doğmayı kendimize meslek edindik. Bundan sonra mücadeleye daha fazla sarılmaktan başka seçenek bırakmıyor bu katiller, hırsızlar. Pisliklerini deşifre etmeye devam edeceğiz.”

RedHack'in Twitter hesabına sansür


İnternet aktivisti RedHack’in Twitter hesabı @TheRedHack Türkiye’den görülemez hale getirildi.


Twitter “withheld/buzlama" uygulamasını bianet’e değerlendiren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak çok uluslu ya da ulus aşırı şirketlerin uygulamalarında iç hukuktan çok insan haklarını gözetmeleri gerektiğini söylüyor.

“Twitter kendisine gelen başvuruların çoğunda, eğer bir mahkeme kararı varsa, buna her hangi bir hak süzgecinden geçirmeden uyguluyor.

“Mesela bir ülkede ‘kadınlar tweet atamaz’ diye bir yasa çıksa, insan haklarına ve ifade özgürlüğüne aykırı da olsa uygulayacak.”

Twitter hakkında bir engelleme kararı olan paylaşımla ilgili kullanıcıyı haberdar edip, kaldırmazsa hesabı askıya alma ya da whitheld yöntemini uyguluyor.

DAHA ÖNCE ASKIYA ALINMIŞTI

RedHackSirine’nin paylaştığı belgeye göre Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi de 27 Mayıs 2014’te “talep edenin kişisel e-posta adresinin hukuka aykırı olarak ele geçirilerek içeriğinin yayınlanması kişilik hakkı ihlali” gerekçesiyle hesaba erişimi engelledi.

RedHack 11 Haziran’da da Eski İç İşleri Bakanı Muammer Güler’in e-postasını yayınlamış, 16 Haziran’da askıya alınmıştı.

bianet’in ulaştığı RedHack daha sonra Twitter’a itiraz ettiklerini ve hesabın açıldığını söylediler. Dün gece itibariyle yeniden hesapları buzlanan Redhack şunları söyledi:

TWİTTER ÜLKE AYARLARINI DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ

“Bizi durdurabilirler ama düşünceleri asla. Korkmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Ülkemizde sömürenler hırsızlar, katiller olduğu sürece RedHack hep olacak. Bu korkalıkları daha da güçlenmemizi sağlar, şimdi onlar düşünsün.”

RedHack ayrıca Twitter’da ülke ayarı değiştirerek ya da VPN kullanarak kullanıcıların @TheRedHack hesabını görebileceklerini ifade etti. (Bianet)