9 Haziran 2011’deki saldırıya katıldıkları iddiasıyla 1’i kadın 15 kişi hakkında 2 yıldan 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 28 şüpheliyle ilgili ise takipsizlik kararı verildi.

50 BİN BİLGİSAYAR

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Basın Savcılığı tarafından açılan davanın iddianamesinde, şüpheli şahısların yurtdışında faaliyet gösteren ve internet sitelerine siber saldırılarda bulunan Anonymous isimli hacker grubu ile birlikte hareket ettikleri öne sürüldü. İddianamede; şüphelilerin, TİB’in Youtube yasağının “temel hak ve özgürlükleri engellediği” gerekçesi ile kamuya ait internet sitelerine, 50 bin bilgisayardan oluşan bot-net ağına katılarak DDOS saldırısı yaptıkları iddia edildi.

HARD DİSKLERDE İZ BULUNDU

İddianamede, TİB’in gönderdiği log kayıtları ve IP kullanıcı bilgilerinden şüphelilerin adreslerinin tespit edildiği ve bu kişilere ait bilgisayarların hard disklerinden de onlarca saldırıya katıldıklarının belirlendiği ifade edildi.

SALDIRI PROGRAMLARI

İddianamede, şüphelilerden C.S.’nin dizüstü bilgisayar hard diskinde de “Loic” ismi ile yapılan arama sonuçlarında işletim sistemi tarafından kayıt altına alınmış çok sayıda bilgi ve belgeye rastlandığı öne sürüldü. Hard diskte, çok sayıda web sitesi linkine rastlandığı, bu sitelerin hack amacı ile kurulmuş olduğu kaydedildi.