Almanya'nın Hannover kentinde her yıl düzenlenen ve dünyanın en büyük sanayi fuarı olan Hannover Sanayi Fuarı (Hannover Messe) 13-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Hannover Sanayi Fuar alanında düzenlenecek olan fuara bu yıl Türkiye'den rekor sayıda firma katılacak.

Partner ülkenin Hindistan olduğu Hannover Sanayi Fuarı 2015'e bu yıl 67 ülkeden 6 bin 290 firma katılacak. Fuarda  Türkiye'den ise 222 firma yer alacak. Türkiye uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar çok firmayla fuara katılmış olacak. Türkiye geçen yıl fuara 160 firmayla katılmıştı. Türkiye katılımcı ülke sıralamasında Almanya (2657 firma), Çin (938 firma), İtalya (501 firma), partner ülke Hindistan (302 firma)’dan sonra 5. büyük katılımcı ülke oldu. Fuarı bu yıl yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.  

10 İHTİSAS FUARI YER ALACAK

Hannover Sanayi Fuarı bünyesinde 10 farklı alanda ihtisas fuarı düzenlenecek. Bu alanlar: Araştırma, Geliştirme Teknolojileri (Research & Technology), Elektrik ve Hibrid Teknolojileri, Elektrik Depolama Sistemleri (MobiliTec),  Endüstriyel Üretim Teknolojileri (Industrial Supply),  Sanayi Otomasyonu Teknolojileri (Industrial Automation),  Enerji ve Çevre Teknolojileri (Energy), Bilgi İşlem Sistemleri (Digital Factory),  Rüzgar Teknolojileri (Wind),  Vakum ve Basınçlı Hava Teknolojileri (ComVac),  Yüzey Teknolojileri (Surface Technology), Otomasyon (Motion Drive & Automation) olarak sıralandı.

TÜRKİYE AKŞAMI DÜZENLENECEK

Türkiye'nin rekor bir katılım göstereceği Hannover Sanayi Fuarı'nda 14 Nisan gecesi Türkiye Akşamı düzenlenecek. Saat 18:00’de 5. Hol D-36 no’lu stantta Türkiye Makine Tanıtım Grubu tarafından organize edilecek gecede Almanya'daki Türk sanayicilerle fuara katılan Türk iş adamları  bir araya gelecek. Hannover Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi M. Kudret Ceran fuar süresince Türk firmalarının yanında olacaklarını ve gelen heyetlerle görüşmeler yapacaklarını  duyurdu.