Son iki yılını geçirdiği Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde İngiliz yayın kuruluşu BBC ve SkyNews’e iki özel röportaj veren Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, "Google yasa dışı bir şekilde değil, yasal olarak insanların mümkün olduğunca kişisel bilgilerini topluyor, bunları depoluyor, tasnif ediyor ve davranışlar üzerine kredi profilleri oluşturuyor. Sonra da bunları reklam verenlere ve başkalarına satıyor. Aynı prosedür uluslararası istihbarat örgütleri ile de yapıyor" iddiasında bulundu.
Google'la ABD arasında istihbarat paylaşımı olduğunu belirten Assange, "Google bu duruma sonradan geldi ama 2002 yılından beri bu duruma müdahil oldular. 2009 yılından itibaren itibaren mevcut bilgileri uluslararası istihbarat teşkilatları ile paylaşıyor. İnsanlar Google’ın ne olduğunu bilmiyor" iddiasına yer verdi.
İki yıldır Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalan Assange, "Burada kalmak kolay bir şey değil. Gecenin bir yarısı kapımızı çalanlar oluyor" sözleriyle zor zamanlar yaşadığını anlattı.
Wikileaks’te, Irak ve Afganistan savaşlarına dair belgeler ve ABD Dışişleri Bakanlığının yazışmaları da dahil 700 binden fazla belgeyi sızdırmaktan dolayı 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Bradley Manning’i örnek gösteren Assange, "Benden daha zor durumda olanlar da var" ifadesini kullandı.
Assange özellikle ailesinin geçen süre içerisinde zorlandığını, kendisine dair suçlamalar bulunmasına rağmen hiçbiriyle ilgili henüz herhangi bir sorgulamanın yapılmamış olmasına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Ben bu süreçten aklanmamın yaklaşık 5-6 yıl sürebileceğini daha önceden tahmin etmiştim. Başından beri aynısını söylüyorum. Ben soruları cevaplamaya hazırım. Beni telefon ya da video konferans üstünden buradayken sorgulayabilirlerdi. Bu Avrupa hukukunda olan bir durum."
Assange yakın zamanda 2011’de Google'ın İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt görüşmeler yaptığını, bu görüşmelerin içeriğini "Google Wikileaks’le Buluşunca" adlı bir kitapta toplayarak yayınladı.