Böylelikle Epsilon-NDT yapmış olduğu bu ortaklık ile Türkiye ve dünya pazarında demiryolları yatırımlarında güçlü bir konum elde etmiş oldu.  

Sağlık ve Teknoloji alanlarında Türkiye, Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’da faaliyet gösteren Bozlu Holding şirketlerinden Epsilon-NDT, demiryolu güvenliği açısından yüksek teknoloji gerektiren ölçüm ve test cihazlarının üretimini yapan BIP Industrietechnik Gmbh ile anlaşarak hisselerini satın aldı.

Epsilon-NDT, 2004 yılında kurulan Tren Teknoloji Sistemleri (TTS) birimi ile konvansiyonel ve Yüksek Hızlı Tren(YHT) uygulamalarında ölçüm ve test sistemlerini temin ediyor. İleri teknoloji gerektiren çalışmalar için demiryolu sektöründe Türkiye’nin büyük firmalarına ve devlet kurumlarına tedarikçi olarak önemli hizmetler sağlıyor. Epsilon-NDT, bu anlaşma ile Türkiye’de standartlarca belirlenmiş üretim ve bakım periyodlarında kullanılması zorunlu olan kontrol ve test cihazlarını, ekipmanlarını temin ederek, bu alandaki yüksek teknolojik ürünlerin satış, servis, kalibrasyon ve bakımını sağlayarak paydaşlarına katkıda bulunuyor.

Epsilon-NDT bu satın alma ile cirosunu artırmayı hedefliyor

Epsilon-NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü Mehmet Erinkurt, tren teknoloji sistemlerine ilişkin Türkiye ve dünya pazarındaki gelişmeleri şöyle aktardı: “TCDD'ye 2015 yılı için 5 milyar, 2016 için 12 milyar 154 milyon TL, 2017 yılı için ise 6 milyar 94 milyon TL bütçe ayrıldı. Demiryolu yatırımları hükümet politikası haline gelerek bu alandaki yatırımlar, önümüzdeki 20-30 yılı kapsayacak şekilde katlanarak artacağı düşünülmektedir.  Demiryolu sektöründe dünyada,  Çin başta olmak üzere çok ciddi yatırımlar söz konusudur.’’ dedi. Bu yeni anlaşma ile hem Türkiye’de devam eden demiryolları alanındaki yatırımlardan pay alacaklarını, hem de dünyanın birçok ülkesinde bu alanda söz sahibi olacaklarını söyleyen Erinkurt, konuşmasına devam ederek “BIP Industretecknik GmbH, dünyada demiryolu konusunda referans niteliğindeki Alman Demiryolu kuruluşu DB (Deutsche Bahn) başta olmak üzere;  Avrupa’daki diğer demiryolu işletmeciliği ve üretimini yapan Avusturya Demiryolları, NedTrain, Manten, Siemens gibi bir  çok kuruluş için ürün ve hizmet satışı gerçekleştirmiştir. BIP ile yapılan bu anlaşma sayesinde ciromuzu %15 artırarak 100 Milyon TL’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Epsilon-NDT Endüstriyel Kontrol Sistemleri hakkında

Epsilon NDT AŞ; Tahribatsız Muayene(NDT), Endüstriyel Güvenlik ve Tren Teknoloji Sistemleri birimleri ile havacılık, savunma, ulaşım, otomotiv, enerji, demir çelik ve petrokimya endüstrisi gibi sektörlere; ürün, sistem, çözüm ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. Kurulduğu yıldan bu yana yenilikçi şirket kültürü ile kendi alanlarında ilklerin uygulayıcısı olmuştur.
 
Epsilon NDT Tahribatsız Muayene (NDT) birimi ile sektörünün dünyadaki öncü firmalarını Türkiye’de ve Ön Asya Ülkeleri’nde başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Standartlara uygun cihaz, donanım ve mühendislik çözümlerini müşteri odaklı sunmaktadır. Radyoaktif kaynak değişimi ve cihazlarının satışında ise Türkiye’deki ilk ve tek özel lisanslı kaynak değişim hücresinin kurucusudur ve pazar liderliği konumunu korumaya devam etmektedir.

Epsilon-NDT AŞ’nin iştirakleri arasında, Bursa ‘da ağırlıklı olarak ihracat yapan yük vagonu üretim tesisi de bulunmaktadır.