Ayrıntılar;

- Avrupa Astronot Merkezi tüm Astronotların eğitim aldığı bir merkezdir. Bu merkezde hangi teknolojilerin kullanıldığını ve Astronotların hangi eğitimlerden geçtiklerini ekrana taşınacak. 
Bir çok Astronota eğitim vermiş olan Stephane Ghiste ve Herve Steven'in röportajlarıda yer almakta. Ayrıca 2009 yılında misyona giden Astronot Frank de Winn’ de uzayda bir günlerinin nasıl geçtiğini Uluslar Arası Uzay İstasyonun anlatıyor.

- Avrupa Uzay Araştırma ve Teknoloji Merkezinde insanlık yararına yapılan bir projeyi ekrana taşıyacağız. 2015 de Merküre yollanacak olan BepiColombo uydusunda kullanılan teknoloji ve test alanlarını ekrana getireceğiz. Bu özel uydu uzaya çıktıktan sonra, Güneş Sistemimizin en az araştırılmış gezegeninin yapısını, Jeofiziğini, Atmosferini, Manyetosferini ve tarihini araştıracak. Bizi Merkür’e yakınlaştıracak. Bu projede görev alan proje Başkanı Johannes Benkhoff, Bilim İnsanları Laurence Tu Mai, Adrian Graham ve George Verewijck’ın röportajlarınada yer verilmiştir.

İlk Serinin Diğer Bölümleri ve Yayın Tarihleri;


1.Bölüm 26 Nisan Cumartesi Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Biyogaz; Hayvansal ve Bitkisel hammaddelerden elde edilen Biyogaz, yenilenebilir enerji kaynaklar sektöründe çığır açmanın sinyallerini veriyor. Bu yanıcı gazın oluşumunun perde arkası bu bölümde anlatılacak.

2.Bölüm 27 Nisan Pazar Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Yeni Nesil Araba Güvenlik Sistemi 6 D Vision; Trafikte kendi alıgınızdan kat be kat daha hızlı hareket eder ve kazaları henüz meydana gelmeden önlem alır. 6-D Vizyon, yüksek teknolojisi ile yeni nesil araç güvenlik sistemlerinde başı çekiyor.

3.Bölüm 3 Mayıs Cumartesi Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Avrupa Astronot Merkezi ESA; Uzay’ın sonsuz derinliklerine gitmek üzere yola çıkan Astronotlar gelişmiş teknolojilerle ağır şekilde eğitim alırlar. Herşey insanlık ve bilim uğruna hizmet etmek için. Nasıl bir teknoloji ile eğitim aldıkları bu bölümün konusu olacak.

4.Bölüm 4 Mayıs Pazar Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Hızlı Tren İşletim Sistemi; En yaygın toplu taşıma araçlarıdan bir tanesi olan Hızlı Trenler en gelişmiş teknolojiler ile bizi heryere hızlı ve güvenli şekilde ulaştırır. Hızlı Tren işletim teknolojisini en ayrıntılı şekilde ekrana taşıyacağız.

5.Bölüm 10 Mayıs Cumartesi Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Akıllı Şebekeler; Hızla gelişen dünyada daha verimli elektrik ve enerji kullanımına ihtiyacımız var. Enerji kullanımımızı en verimli şekilde koordine eden ‘akıllı şebekeler’in ağları gün be gün dünyamızı sarmakta. Bu sistemin püf noktaları ‘Muazzam İcatlar’ile ekrana yansıyacak.

6.Bölüm 11 Mayıs Pazar Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 Atık Yakma ve Enerjiye Dönüştürme Merkezi; Kendi ürettiğimiz çöplerin elektrik veya ısı enerjisi olarak bizlere nasıl geri döndüğünün perde arkası bu bölümde ekrana gelecek. Nasıl bir teknoloji ile enerji üretiliyor ve hangi aşamalardan geçiyor? Uzmanlar eşliğinde bu soruların cevabını ve tüm bilmediklerimizi ekrana taşıyacağız.

7.Bölüm 17 Mayıs Cumartesi Öğlen Saat 12:30 ve Akşam 21:00 ESTEC Avrupa Uydu ve Araştırma Merkezi; Merkürün gizemli yüzünü ortaya çıkaracak olan BepiColombo uydusunun nasıl yapıldığını, nasıl testlere tabii tutulduğunu ve amacının ne olduğunu Hollanda daki merkezinde Bilim İnsanları ile beraber ekrana yasıtacağız.

Çekimlerine 2013 yılında başlanan Muazzam İcatlar Cihan Polat’ın sunumu ile Türkçe ve İngilizce olarak iki dil seçeneği ile ekrana gelecek. İlk Seri 26 Nisan Cumartesi itibari ile Trt Belgesel severleri ile buluşacak. Muazzam İcatların Yönetmenliğini Alman asıllı Atilla Lange ve Yapımcılığını ise Gülşah Lange üstlendi.

Agl Media Frankfurt
Westpreussenstr.6-8 60388 Frankfurt am Main
Tel.: 0049(0) 6109 386 37 00
Fax.: 0049(0) 6109 386 37 01
www.aglmedia.de