Tokyo Polisine gelen şikayetlerin sayısının yüzlerce olduğu ifade edildi. Line şirket yetkililerini ifadeye çağıran Tokyo polisi, uygulamanın kurbanlarını da görüşmeye çağırdı. Son 1 ayda 300'den fazla şikayet rapor edildiği belirtildi. Line şirketi ilk açıklamasında bundan daha fazla Line hesabına yetkisiz giriş yapılmış olabileceğini belirtti. Bazı yetkisiz şekilde yapılan girişlerde Line hesaplarıyla kullanıcının arkadaşlarından para talep edilerek elektronik para alınıp zimmete geçirildiği belirtiliyor.

Line şirketinin 430 milyon üzerindeki kullanıcılarına uyarı ve şifrelerini değiştirmeleri için öneri mesajları yollamaya başladığı belirtildi. Line şirket yetkilileri, kendi güvenliklerinden değil de başka online servislerde paylaşılan hesap şifreleri sebebiyle uygulamadaki hesaplara yetkisiz giriş sağlandığına inandıklarını ifade ettiler.

2011 yılında servise açılan Line uygulaması 430 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermekte ve çoğunluğunu Japonya ve Asya'daki kullanıcılar oluşturmakta.