SEVİLLA’DAN ALINDI

İspanya’nın Sevilla kulübünden 2011–2012 sezonu başında 5 milyon euro bonservis bedeliyle alınan Didier Zokora, geçen sezon tam 37 maçta forma giyerek takımın değişmez elemanlarından biri olmayı başardı. Ön libero mevkiinde defansın önünde toparlayıcı rol üstlenen 32 yaşındaki Fildişi Sahilli oyuncu, bu sezon da Teknik Direktör Şenol Güneş’in vazgeçemediği oyunculardan biri oldu.

11 MAÇTA 8 GOL

Bordo mavililerin ligde oynadığı ilk 11 karşılaşmanın tamamında ilk 11’de sahaya çıkan ve toplam 906 dakika sahada kalan Zokora, ligin en az gol yiyen takımı olan Trabzonspor’un bu performansı göstermesine katkı sağladı. Bordo mavililer ligin ilk 11 karşılaşmasında kalesinde sadece 8 gol görürken, Trabzonspor’un tarihinin en iyi performanslarından birini göstermesinde önemli rol oynadı. Bordo mavililer maç başına yediği 0.72 gol ortalamasıyla Avrupa’da da sıralamaya girdi.

ZOKORASIZ TRABZON 2 MAÇTA 4 GOL YEDİ

Ligin 11. haftasında oynanan Akhisar Belediye maçından sonra Fildişi Sahili milli takımına katılmak için Avusturya’ya giden Zokora, bu maçın ardından yaşadığı ailevi problemleri çözmek için Teknik Direktör Şenol Güneş’ten izin alarak ülkesine geçti. Bordo mavililer, Zokora olmadan çıktıkları ilk maçta Orduspor’u deplasmanda 2–1 yendi. Ordu maçının ardından Trabzon’a dönen ve antrenmanlara katılan Zokora, idman eksikliği nedeniyle Eskişehirspor karşısında da kadroya alınmadı. Bordo mavililer, Eskişehirspor maçında son 1 yılın en ağır mağlubiyetini alarak sahadan 3–0 yenik ayrıldı. Böylece bordo mavililer, Zokora olmadan çıktıkları iki maçta ortalama 2 gol yemiş oldular.

İKİYE BÖLÜNDÜ

Zokora, özellikle bu sezon gösterdiği performansla eleştirilerin hedefindeki isimlerden biri de oldu. Takımı yavaşlattığı, çoğu maçta yaşı nedeniyle yeterli performansı gösteremediği için eleştirilen Fildişi Sahilli oyuncunun son maçların ardından adeta hakkı teslim edildi. Güneş’in pazartesi günü oynanacak Gençlerbirliği maçında Zokora’ya yenidenf orma vermesi bekleniyor.