Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, olaylı kongrenin ardından AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.işte bazı bölümler:


ELBİRLİĞİ YAPMIYORLAR

- Tartışmalı kongrenin ardından ne düşünüyorsunuz, ne yapmak istiyorsunuz?
Büyük ihtimalle bırakıyorum. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Dürüst değiller. Ben bundan böyle nasıl iş yapacağım? Her gün ortalığı geriyorlar. Bir yeri toparlıyorum, öbür taraftan kopartıyorlar. Benim zorum ne, bu işkenceyi sürdürmek için...

YETER, ÇOK YIPRANDIM

- Nasıl bir strateji izleyeceksiniz, bırakıyor musunuz?

Allah'a şükür her şeyim var. Maddi manevi ihtiyacım yok. Ben bu mesaiyi başka bir iş için harcasam ayda 300-500 bin dolar maaş verirler. Yeter, yoruldum, çok yıprandım. Bırakmayı çok ciddi düşünüyorum.

- Umudunuzu mu yitirdiniz? Türk futbolunun geleceği ne olacak?

Buradan sonuç çıkacağına artık inanmıyorum, sanmıyorum. Bu sistem yıkılacak. Tekrar ediyorum, bu sistem yıkılacak. Türk futbolu böyle gidemez.

- Fenerbahçe yönetimine mi kızgınsınız, sizi bu noktaya onlar mı getirdi?

(Başkan burada isim isim değerlendirme yapıyor, dost sohbeti kapsamında) Fenerbahçelilik yapmıyorlar. Bunlar Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar.

- Genel Kurul beklendiği gibi geçmedi mi, neden böyle oldu?

İyi niyetle gittik. Türk futbolunun bütününü düşündük. Minimum hasarla atlatmak istedik. Baktım genel kurul salonuna. Bizim yapmak istediğimizden hiç mutlu değiller. İnanamadım. O halde oylamadan vazgeçelim, dedim. Bir saatlik arayı bunun için verdirdim. Herkes düşünsün diye... Madem öyle, istemiyorlar, 'bu düzenleme geçmesin' ihtimalini herkesin gözünün içine soktum. Sonradan pişman olmasınlar diye.

DÜRÜSTLÜĞE SIĞMIYOR
- Bu düzenleme önerisi sizin miydi?
Hayır hayır. Kulüpler istedi. Biz de gittik UEFA'ya anlattık. Kabul ettiler. Mesele şu;
içeride biz gerekli yaptırımları uygulayalım, Türkiye Avrupa'dan dışlanmasın.

- 58'in perde arkasında neler yaşandı?

58'i değiştirelim, tamam. UEFA da anlayışlı davrandı. Ancak soruşturma sürerken, yargılama bitmeden olmaz. Sonrasında zaten değişir. O halde ara formül olarak bir defalık puan silme gündeme geldi. Demokrasinin gereği genel kurula gitmekti, tamam. Ama ikili oynayanlar şov yaptılar. Biz bu formülleri gündeme getirdiğimizde göbek attılar, on takla attılar. Sonra dışarıya çıkıp delikanlılık yapıyorlar. Benim çıldırdığım, bu tutum. Dürüstlüğe sığmıyor. Nasıl güveneceğiz birbirimize?


- Tatile çıkmamışsınız?

Hayır işte, İstanbul'dayım. Ama gitmeyi düşünüyorum. Yurtdışında bir süre kafa dinlemeyi istiyorum. Çok yoruldum. En çok neye üzülüyorum biliyor musunuz; benim Fenerbahçeliliğimi tartışıyorlar. Siz kimsiniz? Ne zamandır Fenerbahçelisiniz? Kulübe bugüne kadar ne hizmet etmişsiniz? Benim yaptıklarımla karşılaştırın öncelikle. Şu anda tarafsız başkan olarak görev yapıyorum ama geçmişimde Fenerbahçe için yaptıklarımın onda birini onların hiçbirisi yapmayı hayal bile edemedi. İnsaf...