Fenerbahçe'nin kadro dışı bırakılan futbolcuları arasında yer alan Volkan Demirel Dereağzı tesislerinde düzenlediği basın toplantısında başta başkan Ali Koç ve 2. başkan Semih Özsoy'dan özür dilerken sesi titredi, göz yaşlarını tutamadı. Soru almadan toplantıyı bitiren başarılı file bekçisi birgün önce Ali Koç'la bir araya gelmişti.

'Geriyi konuşmaya gerek yok'
“ Belki bulunduğum yerde, belki bulunmadığım yerde elimden geleni yapacağım. Geriyi konuşmaya gerek yok. Fenerbahçe'yi bu noktadan çıkarmak gerekiyor. Kendi adıma yaptığım konuşmalar, kırgınlıklar var. Bunun için özür diliyorum. Bu geçen süreçte yaşananlarla beraber konuşmalar var, yaşananlar var bunlar artık geride kaldı. Önümüze bakıp Fenerbahçe’yi olduğu yerden çıkarmamız gerekiyor. Kendi adıma yaptığım hatalar ve yanlışlar var. Başkanımızdan, asbaşkanımızdan ve takım arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Hiçbir yazılı metine bağlı konuşmam, duygularıyla konuşan bir insanım. Kırdığım tüm insanlardan özür diliyorum. Ben her zaman Fenerbahçeli ile oldum, Fenerbahçe ile var oldum. ”

Ne olmuştu?
Sezona büyük hayal kırıklığı ile başlayan Fenerbahçe’de formsuz oldukları ve takımın durumuna aldırış etmedikleri gerekçesiyle Aatif Chahechouhe ,Ozan Tufan , Volkan Demirel, Nabil Dirar kadro dışı bırakılmıştı. Bu dört futbolcu arasında yaklaşık 17 senedir Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan Demirel’in de kadro dışı bırakılması sarı lacivertli camiada deprem etkisi yaratmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV’deki “Camiaya Sesleniş” programında Volkan Demirel’in neden kadro dışı bırakıldığıyla ilgili “Bence Volkan’daki durum. Çok yaşanan bir durum. Çok iyi bir Fenerbahçelidir ve bilinçli olarak Fenerbahçe’ye zarar vermek istemez, ama bilinç altı olarak yeni ekip, yeni kadro ve yakın olduğu isimlerin ayrılmasıyla ister istemez etkilendiğini düşünüyorum. Ailecek görüştüğü insanların ayrılması belki kaleye başka birisinin düşünülmesi…Volkan, Fenerbahçe için ölüp – biten birisi… Dolayısıyla bunları yaşadık. Kayseri maçı sonrası o da konuştu ve ‘Takım olamadık, gruplaşmalar var’ diye belirtti. Volkan’ın sözleşmesini uzatırken ekip ruhuna, takım olmaya bunlar için takıma yardımcı olmasını bekliyordum. Tersini yaptı demiyorum ama sen ne yaptın, kaynaştırdın mı? Yemeğe çıkardın mı? Sportif direktöre bir şeyler belirttin mi? Hayır yapmadı. Bu sene farklı bir düzen var Samandıra’da idmanlar, yemekler, dinlenmeler sonrasında oyuncular odasına gidiyor. Kaptanların burada devreye girip oyuncuları kaynaştırması gerekirdi.” ifadelerine yer vermişti.

Ersun Yanal, Tolgay'ı istiyor
Fenerbahçe’de gözler yeni transferlerde. Gündemdeki sıcak isim hiç kuşkusuz Beşiktaşlı Tolgay Arslan. İstatistiklere önem veren ve hücum futbolunu seven Ersun Yanal, Tolgay Arslan konusuna çok sıcak baktığını yönetime bildirdi.Yanal, oyun tarzına uygun olduğunu düşündüğü gurbetçi oyuncunun özellikle orta alanda Mehmet Ekici ile güçlerine güç katacağı görüşünde. Ligin ikinci yarısında kafasındaki oyun şablonunu rakip alana yıkma üzerine kuran Ersun Hoca, kadroda Tolgay gibi bir oyuncunun olması halinde hem topa hem de oyuna hükmedebileceklerini düşünüyor. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Şener Özbayraklı'nın Beşiktaş'a verilmesi gündemde.