Potanın Perileri'nin ve Filenin Sultanları'nın el ele olimpiyatlara birlikte gideceklerine inandığını söyledi.

Filenin Sultanları'nın mayıs ayında olimpiyatlara gitme hakkı kazandığını belirten Başkan Erol Ünal Karabıyık, ''Sultanlarımız Dünya Grand Prix'i finallerine katılma hakkı elde ettiler. 9 maçın 7 sinde galip gelerek 3. olarak finallere katılacaklar. Finallerde 6 takım mücadele edecek. Çok güçlü rakiplerimiz var orada. Çin ev sahibi ve çok iyi bir takım. ABD malum son iki Dünya Grand Prix Şampiyonu. Milli takımımızın burada da derece yapmasını arzu ediyorum. Tarihimizde ilk defa Dünya Grand Prix Finalleri'ne kaldık. 2008 de ilk defa katılmıştık. İkinci defa katılıp 16 ülke arasında finallere kalmak çok önemli. Olimpiyat öncesi bu resmi maçlar takımımızın rakiplerini görmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Olimpiyatlardaki rakipleri değerlendiren Başkan Karabıyık, "Çok zor bir gruba düştük. Brezilya, ABD, Çin, Sırbistan ve Güney Kore ile aynı grupta yer alıyoruz. Buradan en az iki galibiyet almalıyız. Milli takımımızın bugünki performansına baktığımızda bu imkansız değil. Zayıf takım yok ama Gönül isterdi ki İngiltere'nin, Cezayir'in, Dominik Cumhuriyeti'nin veya Japonya'nın olduğu bir grupta olsaydık. Ama! Olippiyatta bir hedefiniz varsa hangi grupta olursanız olun belli aşamaları geçmek zorundasınız. Milli takımımız Olimpiyata inanılmaz bir derecede motive olmuş durumdalar. İnanıyorum ki orada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır" şeklinde konuştu.

"POTANIN PERİLERİNİN BUGÜNDEN OLİMPİYATLARA KATILACAĞINA İNANIYORUM"

Bugün Ankara'da başlayacak olan Kadınlar Basketbol Olimpiyat elemelerinde mücadele edecek olan Kadın Basketbol Milli Takımımızın bugünden Olimpiyatlara katılacağına inandığını belirten Başkan Erol Ünal Karabıyık, ''Peşinen söylüyorum ve aylardır inanıyorum, çok iyi bir milli takımımız var. İlk 5'in Olimpiyata gideceği bu organizasyonda Milli takımımızın şanşı çok yüksek ama, Basketbol Milli Takımı'mızın seviyesine baktığımız zaman burada bir sorun yaşanmayacak. Bende her gün salona gelip Milli Takımımızı destekleyeceğim. Basketbol ve Voleybol Milli takımlarımızın el ele Olimpiyatlara gitmesi çok yakışır. Hiçbir terslik olacağına inanmıyorum, bu durum Türk kadını adına grur verici bir olay olur" dedi.



EA(GH/FG)