UEFA düzenlediği iki önemli hakem kursundan biri olan Kış Hakem Kursu kapsamında 20. UEFA Elit Hakem Kursu ve 21. Yeni FIFA Hakemleri Hazırlık Kursu düzenlendi. Mardan Palace Oteli'nde 4 gündür devam eden UEFA Kış Hakem Kursu'nun resmi yemeği dün akşam yapılırken, otelden çıkışlar ise bugün gerçekleşti.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri Zihni Aksoy ile İlhami Kaplan'ın da hazır bulunduğu yemeğe yaklaşık 150 kişi katıldı. Yemekte ayrıca UEFA Hakem Komitesi üyesi Kyros Vassaras'ın doğum günü kutlandı.

Resmi yemekte bir konuşma yapan TFF Genel Sekreter Vekili Orhan Ertanhan: "Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu organizasyonda sizleri ağırlamak bizler için büyük mutluluk. Bir sonraki seminer için 11 sene beklemek istemiyoruz" diyerek Türkiye'nin bu tür organizasyonlara yönelik isteğini ifade etti.

Avrupa'nın en iyi hakemlerini Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen MHK Başkanı Yusuf Namoğlu da "UEFA Hakem Komitesi'ne bu etkinliği Türkiye'de düzenledikleri için teşekkür ederiz. Katılan tüm hakemlere sezonun ikinci yarısında başarılarının devamını dilerim. Ayrıca Euro 2012'de görev alacak tüm hakemleri bu başarıdan ötürü kutlar, başarılar dilerim" dedi.

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Pierluigi Collina ise "Mükemmel bir organizasyon düzenlendi. Hava şartlarının yarattığı sorunlar dışında bir sıkıntımız olmadı. Mükemmel bir otelde konakladık ve organizasyon düzenledik. Bu organizasyonun yüksek kalitesi için hem UEFA'nın hem de Türkiye Futbol Federasyonu'nun organizasyon ekiplerini ayakta alkışlamamız lazım." diyerek organizasyonun kalitesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.