Almanya'da mücadele eden Türkiyemspor Berlin'in U-17 ve U-19 futbol takımları, ligin ikinci yarı hazırlıkları kapsamında 1 haftalık kamp için Antalya'ya geldi. Belek'te Limak Arcadia Golf ve Spor Resort Otel'de hazırlıklarını sürdüren Türkiyemspor Berlin'de hedef futbola yıldız oyuncular kazandırmak. U-19 Türkiyem Berlinspor Teknik Direktörü İsfan Demir, hedeflerinin U-19 grubunu lider tamamlamak olduğunu söyledi. Grup liderinin 4 puan gerisinde olduklarını kaydeden Demir, "Kampta U-19 ve U-17 takımlarından toplam 40 futbolcu ve 10 antrenör var. Çalışmalar çok iyi devam ediyor. Takımımızda Türk gurbetçilerinin yanı sıra, Kazakistan ve Almanya'dan da futbolcu var. Tek amacımız futbola iyi oyuncular kazandırmak" dedi.

MADDİ SIKINTI VAR

Maddi açıdan sıkıntı çektiklerini anlatan İsfan Demir, Almanya'da yeterince desteklenmediklerine dikkati çekti. A Takımı'nın maddi sıkıntılar nedeniyle ligden çekildiğini vurgulayan Demir, "Bence bu daha iyi oldu. Altyapıdaki gençlerimize daha önem vereceğiz. 18-19 yaş grubundaki oyuncular Berlin'deki takımlara yeni bir destek olacak. Berlin'de 30’un üzerinde Türk takımı var. Ama yönetim bazında 7-8 kişinin çabasıyla ayakta kalıyoruz" diye konuştu.

Türkiyemspor'dan yetişen ve Türkiye liglerinde forma giyen birçok sporcu bulunduğuna değinen Demir, Türk futboluna kazandırdıkları en tanınmış futbolcunun ise Ümit Karan olduğunu söyledi.

BÜYÜK KULÜPLERDEN DESTEK İSTİYORUZ

Kulüp menajeri Erdoğan Doğan ise "1 haftalık kamp için buradayız. Hedefimiz U-19 takımını Almanya’nın en yüksek ligine çıkarmak. Liderin 4 puan gerisindeyiz. Lider takım bir üst lige direkt çıkıyor, 2'nci ise baraj maçı yapıyor. Tüm imkanlarımızı kullanıp birinci olmak istiyoruz. 20 yıl önce Almanya’da kupada oynamış bir takımız. Türkiye Futbol Federasyonu bize destek vermeli. Büyük takımlarda gurbetçi gençlere destek vermeli. Bizim altyapılarımız çok güçlü. Takımımızda 4-5 futbolcumuz şu anda Türkiye’deki liglerde oynayacak kapasitede" diye konuştu.



NK (SU/RT)