Organizasyona New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve eşi Ayşe Bilgen, New York Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler ve eşi Müsteşar Levent Eler, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve misafirler katıldı. Katılımın bir hayli fazla olduğu renkli organizasyonda misafirlere Karadeniz’e özgü hamsili pilav, mısır ekmeği, lahana sarma, fırın sütlaç gibi yemekler ikram edildi.

TrabzonsporUSA Başkanı Umut K. Uyar konuşmasında, “TrabzonsporUSA Derneği olarak iki amacımız var. Birincisi Trabzonlu olsun olmasın, Trabzonsporlu olsun olmasın, Türk toplumunun farklı kesimlerinden gelen değerli misafirlerimizi dostluk ortamında aynı organizasyon altında toplayabilmektir. Aramızda çok farklı derneklerden misafirlerimiz bulunmakta. Diğer amacımız ise yöremizin lezzetlerini anavatanımızdan binlerce kilometre ötede bir nebze olsa da misafirlerimize tattırabilmek ve Karadeniz kültürünün burada yaşatılmasına katkıda bulunabilmektir” dedi.

New York Başkonsolosu Levent Bilgin ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizden acı haberler aldık, şehitlerimize başsağlığı diliyorum; birlik ve beraberliğimize tutunarak bu acıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. TrabzonsporUSA Derneği’ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. İşim gereği çok yoğun olduğumdan her organizasyonunuza katılamıyorum; ancak bugün ailemle birlikte burada olmaktan çok mutluyum. Türk toplumu olarak burada büyük bir aileyiz. Vatanımızdan uzakta değerlerimize sahip çıkıyor ve bir nevi hasret gideriyoruz. Bu vesileyle de TrabzonsporUSA Derneği’nin çabalarından dolayı sizlerle gurur duydum” diye konuştu.

Canlı müzik ve kemençe eşliğinde sürdürülen organizasyonun sonunda New York Başkonsolusu Levent Bilgen’e, üzerinde adının yer aldığı “61” numaralı Trabzonspor forması hediye edildi.