DHA'YA ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

Sol Bamba, Trabzonspor’un kamp yaptığı Hollanda’da DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) özel açıklamalarda bulundu. Yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Sol Bamba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buraya gelmeden önce kendi tesislerimizde bir hazırlık dönemi geçirmiştik. Bana göre zaten uyum dönemini tamamlayarak geldik. Yoğun bir kamp geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde resmi maç periyoduna girmeye başlayacağız. Avrupa kupalarında mücadele edeceğiz. Şimdiye kadar kamp ortamı gayet iyi. Umarım bu ortam oynayacağımız resmi maçlara da yansır."

"ZOKORA’YLA BULUŞTUK"

Fildişi Sahili milli takımında birlikte oynadığı Didier Zokora ile Trabzonspor’da buluşmanın mutluluğunu yaşadığını da dile getiren Sol Bamba, bu konuda şunları söyledi:

"Kişiliğini, nasıl oynadığını bildiğiniz bir oyuncuyla aynı ortamda bulunmak ayrı bir avantaj. Zokora ile milli takımda çok maça çıktık. Onun burada olması işimi kolaylaştırıyor, bana güven veriyor. Diğer oyuncular da benim rahat etmem, takıma uyum sağlamam için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Onlardan da büyük yardım alıyorum."

"MÜCADELEYE HAZIRIZ"

Türkiye Ligi'nde zorlu golcülere karşı mücadele edeceğinin bilincinde olduğunu vurgulayan Sol Bamba, şöyle devam etti:

"Çok zorlu bir lig oynayacağımızı biliyorum. Bu ligin oldukça zor şartlarda oynandığını biliyorum. İyi oyunculara karşı mücadele edeceğim. Bu mücadeleye de gerek ben gerek savunmadaki arkadaşlarım ve takım arkadaşlarımın hepsi hazırız. Zorlu bir dönem yavaş yavaş yaklaşıyor. O zaman gelene kadar da mümkün olduğunca hazır olmaya çalışacağız."

TOP GEÇER RAKİP GEÇMEZ

Stoper özelliklerini de sayan Sol Bamba, "Özellikle ikili mücadelelerdeki agresif yapımı söyleyebilirim. Kolay kolay ikili mücadeleleri kaybetmem. Bir şekilde topu ya kendimde tutarım, ya da rakibimi engellerim. Öne çıkan özelliğim olarak bunları söyleyebilirim" diye konuştu.


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)